Czy zauważył ktoś z Was, że wykres Gazu w 2022 wygląda jak wykres #btc w 2021? Zauważyłem to już jakiś czas temu i tylko coraz bardziej utwierdzam się, że coś w tym jest, jeśli to prawda to może to być dobry moment do shorta. W odniesieniu do podobieństwa z btc, gaz jest teraz warty ok 45k #gielda #kryptowaluty
@Virux: narysowałem je na szybko w pantcie, liczy się ugólny zarys ( ͡°͜ʖ͡°) @a4z4a4: nie, bo wykres populacji losi nie istnieje u brokerów także marne prowo, znajdz przyklad na którym mogę zarobić
@elementarz1: Ogolny zarys jest taki, ze probujesz doszukac sie korelacji miedzy internetowym piniondzem bez zadnych zastosowan do #!$%@? gazu ziemnego. xD
@elementarz1: Wszędzie gdzie hasa kapitał spekulacyjny wykresy mogą wyglądać w sposób mniej lub bardziej zbliżony, a jak widzisz, że można się zapakować z rozsądnym SL, to powodów więcej nie trzeba. Najwyżej wylecisz i poszukasz kolejnych strzałów.
@Virux: ale wykres tego internetowego pieniądza nie jest przypadkowo narysowanym przez retail wykresem ceny tylko zmanipulowanym newsami napompowanym ksiązkowym wyckoffem, z double topem i zrzutą podczas której wiara we wzrosty nadal była głowną emocją rynku. Dystrybucja surowca w taki sposób jak został rozdystrybuowany internetowy piniądz to byłby megawin dla tych co chcą go sprzedać
@Virux: Kasa przepływa często zgodnie z modelem risk on/risk off, a to w co jest pakowana zawsze zostawi ślad. Nie będzie to 1:1 jednak lepiej iść za przepływem kasy niż walczyć o rację i uzasadnienia wisząc na haku.
@elementarz1: Z odpowiednim SL możesz próbować to shortować. Sezonowość zaczyna sprzyjać - zazwyczaj cena gazu w okolicach listopada osiąga swój szczyt i potem spada przez kilka miesięcy.
@elementarz1: Wykres to zobrazowane emocje i akcje uczestników rynku, a te pozostaja niezmienne przez dekady dlatego też fraktale się powtarzają w różnej skali. Potwierdzam.
Fundamenty są też imo takie, że tani gaz uderzy w Rosję + wjeżdża właśnie sezon. Short ze ponzi, max bidding.
Ogolny zarys jest taki, ze probujesz doszukac sie korelacji miedzy internetowym piniondzem bez zadnych zastosowan do #!$%@? gazu ziemnego. xD
@Virux: dokładnie, to tak jak z tym doszukiwaniem się twarzy w różnych przedmiotach itd. Kiedyś oglądałem o tym odcinek na National Geographic a propos zarysu twarzy na Marsie, satelita zrobiła zdjęcie gdzie rzekomo miała być narysowana twarz, jak sie potem okazało przy innym świetle były to zwykłe skały xD
@elementarz1: nie mówię, ze nie masz racji bo możliwe, ze faktycznie ten wykres się zachowa tak jak mówisz, w końcu historia lubi się powtarzać. Bardziej zwracam uwagę na kwestie psychologiczną.
W każdym razie powodzenia i trzymam kciuki za udany trade(ʘ‿ʘ)
Rosja? Proszę Cię NATO ich rozjedzie, Rosja strzela z karabinów z 1 wojny światowej nie dadzą rady ( ͡°͜ʖ͡°) póki co to Rosja rucha całą Europę w dupę wielkim czerwonym siusiakiem, a wy nadal wierzycie w wielką zachodnią Europę i NATO? #wojna #ukraina #rosja
Pomyślcie sobie, że mamy teraz tylko cyfrowy pieniądz i pada system lub jest awaria związana z siecią energetyczną. Nie zapłacicie na allegro albo w xkomie za swoje zakupy xD Już u wielu osób jest panika, a to tylko #!$%@? system płatniczy zdechł na kilkadziesiąt minut xD
#gielda
#kryptowaluty
@a4z4a4: nie, bo wykres populacji losi nie istnieje u brokerów także marne prowo, znajdz przyklad na którym mogę zarobić
@Virux: Kasa przepływa często zgodnie z modelem risk on/risk off, a to w co jest pakowana zawsze zostawi ślad. Nie będzie to 1:1 jednak lepiej iść za przepływem kasy niż walczyć o rację i uzasadnienia wisząc na haku.
@elementarz1: Może wykres nie, ale cena już tak.
Fundamenty są też imo takie, że tani gaz uderzy w Rosję + wjeżdża właśnie sezon. Short ze ponzi, max bidding.
@Virux: dokładnie, to tak jak z tym doszukiwaniem się twarzy w różnych przedmiotach itd.
Kiedyś oglądałem o tym odcinek na National Geographic a propos zarysu twarzy na Marsie, satelita zrobiła zdjęcie gdzie rzekomo miała być narysowana twarz, jak sie potem okazało przy innym świetle były to zwykłe skały xD
Ale ludzie
Christian Bale w The Big Short
Bardziej zwracam uwagę na kwestie psychologiczną.
W każdym razie powodzenia i trzymam kciuki za udany trade(ʘ‿ʘ)