Aktywne Wpisy
R_O_T_T_E_N +449
WielkiNos +289
Miłość i empatia psiarskich juleczek. Im bardziej kochają pieski i kotki tym bardziej wzrasta nienawiść do dzieci.
Psy, które zagryzły 7 letnie dziecko wróciły do hodowli, w której miało to miejsce. Radości psiarzy nie ma końca i kiedy pieski są już bezpieczne mogą bez zahamowań pluć na dziecko.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #p0lka #bekaztwitterowychjulek
Psy, które zagryzły 7 letnie dziecko wróciły do hodowli, w której miało to miejsce. Radości psiarzy nie ma końca i kiedy pieski są już bezpieczne mogą bez zahamowań pluć na dziecko.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #p0lka #bekaztwitterowychjulek
Jestem adeptem jeśli chodzi o kierowanie ciężarówką. Jeździłem łącznie z 6 miesięcy na C, C+E - ale tylko wokół komina.
Śmieszna pensja, tragiczny stan techniczny pojazdu i naczepy oraz wieczne kombinatortswo sprawia, że zdecydowałem się na międzynarodówkę.
Interesuje mnie system 2/2 lub 1/1 (o ile taki istnieje).
Chcę wystartować od razu w niemieckiej firmie, mieszkam niedaleko granicy - ale przy systemie 2/2 to i tak mi to obojętne, główną rolę gra tutaj hajs, jaki można zarobić.
Z tego co się orientuję, zarobki w 2/2 są w przedziale 1550 - 1850 eur netto.
Mam do Was dwa pytania:
1. Czy polecacie jakąś KONKRETNĄ firmę w DE, która zatrudnia legalnie na niemieckiej umowie o pracę wraz ze wszystkimi składkami, Polaków chętnych do pracy? Nie chodzi mi o agencje, bo te polskie już znam i wiem co proponują.
2. Szczerze - sram po gaciach na myśl spędzenia w budzie 2 tygodnie, kompletnie nie wiem co ze sobą wziąć i jak się na to przygotować - z moich domysłów tylko wynika, żeby nabrać żarcia, leków i ogarnąć gps.
Czy możecie polecić jak się przygotować w trasę i co najważniejszego ze sobą zabrać? Mam na to budżet 3k pln + 100 eur w kieszeń, czyli 3,500 pln łącznie chcę na to wydać. Nie mam nic, nawet gps.
Pozdrawiam wszystkich w trasie i liczę na konkrety, a nie gównowątek ( ͡° ͜ʖ ͡°).
#zycietruckera
Konkretnej firmy Ci nie podam niestety. Ale jak chcesz do Niemca musisz mieć język angielski najlepiej niemiecki. Robią tam w spedycji często Polacy ale unikaj jak ognia bo to polskie k*rwy karierowiczki. Dotąd nie trafiłem na normalnego
A w kwoty 10k za 2/2 w PL to nie masz
@xspeditor
@mindtravel
Dziękuję Panowie, jeśli chodzi o języki - angielski, niemiecki,
Pracujesz 6 dni + 24h + 6 dni czyli masz 13