Wpis z mikrobloga

@Qtavon: czy na telefonie wchodząc w zapach grand soir da się zobaczyc zakładkę podobne, tak jak na fragrze wraz ze statystykami, czy dla kogoś dany zapach jest podobny czy nie? Bo wchodząc przez dupes widać jakieś a'la info, że ileś osobom ten zapach przypomina i tu pojawią się propozycje i liczba głosów.
  • Odpowiedz
@Kexu: już nie mogłem edytować
Co jest dziwne, bo w Le Male JPG ma tak z 60 głosów na cuba gold i inne klony, a tutaj Grand Soir już ma 11 głosów na lattafe, gdzie lattafa to nowy zapach.
  • Odpowiedz
@Qtavon: może inaczej, czy ta zakładka jest widoczna, nawet na stronie wchodząc nawet na kompie? Bo ja tego nigdy nie widziałem (może przeoczyłem) dopiero muszę wejść przez dupes
  • Odpowiedz
@weah: ten arab moze byc niezly, bo przez wiele lat nikomu nie udalo sie wiernie lub 'dosc' wiernie zreplikowac Grand Soira mimo wielu udanych prob. Angels Share? Przeciez to znany schemat cynamonowego ciasta Ambre Narguiles tutaj z polanym koniakiem na wierzchu. Dior Elixir? Nie ma skomplikowanej formuly, pojawil sie rok temu i juz sie zaczyna wysyp klonow. GS to inna bajka, wiec jestem ciekaw porownania. Sam sie nie skusze bo
  • Odpowiedz
@Qtavon: jak na moje to pewnie tradycyjny arab czyli podobny do zapachu X na podstawie tego, że ma mocne parametry xD na tym koniec podobieństw. Mirki się rzucą nie znając GS i będzie spam mmmm jakie pięknie perfumy lepsze niż mfk za 1/4 ceny, nie warto przepłacać. Ludzie biorą te araby bo tanie i mają parametry, a jak Halina lub Anetka poczuje to musi być dobre ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Qtavon: i tutaj właśnie też można sobie odpowiedzieć na te wszystkie opinie dotyczące podobieństwa jak wyżej, bo na fragrze czy gdzie indziej jest mnóstwo opinii o tym, że no.3 jest bardzo podobny do GS i są one tzw. Similar a jak sam stwierdzasz niezbyt do siebie podobne. Myśle, że to sporo mówi o tym kto głosuje na te wszystkie podobieństwa i nie zawsze warto się tym kierować, jeśli chodzi o
  • Odpowiedz
@Qtavon: chciałem w sumie nabyć tego etnernala bo ładna flacha i zapowiada się nawet ładnie
może rozbiorę w sumie, ale GS'a nie znam, także wypowiem się ewentualnie tylko czy spoczko i czy nie spoczko
  • Odpowiedz
@Qtavon: ja myśle, że bardziej po prostu wybrali dopiero teraz taki zapach do sklonowania a nie, że im się udało dopiero teraz go sklonować. Nie sądzę, żeby jakiś arab od 2017 roku głowił się „kurde jak tu sklonować Grand Soir? Jeszcze nikomu się to nie udało…” i dopiero teraz w 2022 roku wypuścili swoje dzieło, po 5 latach mieszania tajemniczej formuły xD
Cyrus czy bellini z Lidla za wartość 10-15
  • Odpowiedz
@MatteoMatei: Mysle ze gdyby to byl latwy akord to powstaloby duzo wiecej klonow, nie tylko arabskich ale i europejskich, a tych wlasciwie brak. Gdyby byl latwy to dawno by go sklonowali, w koncu to jeden z najlepszych ambrowcow
  • Odpowiedz
@Qtavon: zapachy ambrowe czy na akordach ambrowych nie są aż tak popularne. Głównie te akordy są wykorzystywane w bazach kompozycji a nie są to akordy na których utrzymana jest cała kompozycja tak jak np MFK. Dlatego takich zapachów jest mało, nie wiem czy by się sprzedawały na rynku mainstreamowym. Dlatego np Dior ma swoje Ambre Nuit w kolekcji butikowej a nie jako flagowca typu Sauvage czy Dior Homme. MFK to
  • Odpowiedz