Wpis z mikrobloga

@qew12: tego sie generalnie nie doprawia. Cebula, seler naciowy, marchew, dobry boczek. Jak to przesmażysz to dajesz mielone. Potem czerwone wino, jak sie odparuje to troche mleka i po chwili pomidory albo passate. Jakiś listek laurowy, ziele angielskie delikatnie. Troche soli pieprzu wg uznania i tyle. To sie ma robic 2-3 godziny na wolnym ogniu i zrobione. Spróbuj tak zrobić, będziesz pan zadowolony
@qew12: ale tego wina nie czuć w daniu, ono się zdązy odparować. A daje ci kwasowość i głębie smaku. Rób jak mówie i nie marudz, bedziesz zadowolony. Tylko jak wlejesz wino to nie całą butle tylko troche i daj sie temu odparować 4-5 min
@qew12: do rad od @adrian-synal i @Maldonado mogę dodać jeszcze że warto zamiast passaty i/lub pomidorów w puszce (który to sposób zresztą preferuję - ale pamiętaj żeby kupować całe pomidory w puszce, a nie krojone - w dodatku pomidory w puszce są zawsze wysokiej jakości pomidorem - trust me) spróbować z koncentratem pomidorowym wymieszanym z odrobiną dobrego bulionu. Dodatkowo jak kupujesz makaron to szukaj takich szorstkich i porowatych makaronów - są