Wpis z mikrobloga

@KOLEGAMAMY: Gdzie miałbym znaleźć takie info? W tym samym miejscu w którym Ty upewniłeś się, że Polacy giną z Ukraińskich rąk - czyli w dupie? Wszyscy czekamy na info i nic co czytamy nie jest pewne. Ale nawet zakładając, że to rakieta Ukraińskiej OPL, to została wystrzelona celem bronienia terytorium przed kacapami. Gdyby kacapy nie atakowały Ukrainy, nic na Polskę by nie spadło i widocznie musieli zaatakować wystarczająco blisko granicy, by
@xlolex: Nie znajdziesz takich informacji bo zmyślasz. Patrząc na mapę z atakami to było tak jak napisałem wyżej. Dobrze napisałeś ze rakieta była wystrzelona żeby bronić Ukrainy a jakoś się okazało ze zabiła 2 Polakow na terenie RP i w tym samym czasie Zalenski kłamał ze to ruskie rakiety
@KOLEGAMAMY: „patrząc na mapę z atakami”. Masz jakieś wykształcenie w tym kierunku? Doświadczenie? Wystarczająco ogromną wiedzę, żeby być w stanie pojąć złożoność całej sytuacji pod względem militarnym, politycznym, socjologicznym? Czy jesteś po prostu tak mało obeznany, ze nawet nie jesteś w stanie sobie zdać sprawy ze swojej niewiedzy, a urojenia „chłopskiego rozumu” i Twojej interpretacji wiadomości przyjmujesz jako niepodważalną prawdę? Nie zmyślam, tylko staram się składać w całość to, co dostępne
@KOLEGAMAMY: ok, czyli nie masz wystarczającej wiedzy. Nigdzie nie napisałem o losie Ukrainy, nie próbuj manipulować moimi słowami. Jesteśmy uzależnieni od innych krajów - w tym od Ukrainy. A Ty nie martwisz się o los RP - bo gdyby tak było, nie pisałbyś niczym nie potwierdzonych wysrywów, które bezpodstawnie podburzają antyukraińskie nastroje, destabilizując nasze społeczeństwo i czyniąc nas bardziej podatnymi na manipulacje i żarcie się między sobą, zamiast się jednoczyć. Ty
@KOLEGAMAMY: ale rozumiesz o czym ja w ogóle piszę? Clou moich wiadomości jest takie, że zachowujesz się jak człowieczek, który ma tak mało poczucia własnej wartości, że jej resztki opiera o to czy ma rację w sprawie, na którą nie ma dowodów. Typie, nie piszę, że mam rację. Albo, że Ty ją masz. Ale weź czasami pod uwagę, że sytuacje na świecie są tak złożone, że zazwyczaj nie jesteśmy w stanie
@xlolex: Mnie boli to ze jak to ruska rakieta to zaraz wykop chce 5 artykułu a jak okazuje się ze jest duża szansa ze to wina Ukrainy to grzecznie się wycofujemy i jeszcze będziemy przepraszać. Ukraina wciąga nas w wojnę przy każdej okazji - patrz wczorajszy Zalenski
@KOLEGAMAMY: o artykule 5 drą mordę idioci, którzy nie rozumieją sytuacji. A o przepraszaniu Ukrainy nikt słowa nie powiedział. Stary, spuszczasz się i nakręcasz czymś, co istnieje tylko w Twojej głowie i postach kilku odklejusów (którzy nie reprezentują wszystkich oczywiście). Daj sobie kilka godzin bez internetu i odpocznij, bo poleciałeś i brzmisz bardzo niepoważnie. A w wojnę już dawno sami się uwikłaliśmy - zaczynając od głośnego krzyczenia jak bardzo stajemy za
@xlolex: Ja się sram? Porównaj długość tesktów które piszesz do moich. Mam swoje zdanie i twoje brednie tego nie zmienia. To mamy teraz tego sprzętu nie wysłać? Zachowujesz się jak płatek śniegu