Wpis z mikrobloga

Jestem po rozmowie. Czy poszło dobrze? Ja jestem zadowolony, może być ciężej niż przypuszczałem, ale i tak chciałem uciec od codzienności.
Mam otrzymać odpowiedź w ciągu 2 tygodni, ale już dzisiaj dostałem telefon z inną ofertą pracy*, oczywiście powiedziałem, że jestem zainteresowany, ale dam znać w ciągu 2 tygodni (i naprawdę dam, a nie to niektórzy z HR), bo miałem właśnie drugi etap rozmowy o pracę i czekam już tylko na odpowiedź. A szkoda marnować czas HR, jak i mój.

To było zabawne, bo prowadzę teraz taki pewien projekt i spodziewałem się, że to będzie z tym związane, a tutaj niespodzianka, praca. Strasznie się cieszę i chcę to wykorzystać, bo w przyszłości spodziewam się kryzysu, a doświadczenie zawodowe pozwoli mi mieć zaplecze, które może się przydać.

No nic, po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że problemy i strach jest tylko w mojej głowie, a jak przychodzę się z tym zmierzyć, to nagle TO WIELKIE COŚ w mojej głowie zamienia się w błahostkę (to tak jakby porównać ocean do jeziora). Na tym spotkaniu już się nie stresowałem, to jest świetne uczucie.

Trzymajcie się cieplutko, miłego dnia

ps. dziękuję osobom z wykopy, które trzymały za mnie kciuki, a także mojej przyjaciółce oraz mamie <3

#pracbaza #praca
  • 2