Aktywne Wpisy
ish_waw +810
gracilis +63
Obserwuje sobie kacapską propagandę na wykopie i muszę napisać, że po wielu próbach udało jej się trafić w gusta wykopków. Mianowicie mnóstwo wpisów odwołuje się do treści "nie mam zamiaru walczyć za kraj który nic mi nie daje i tylko zabiera". Kontynuując punktem zaczepienia są p0lki, janusze wyzyskiwacze, mityczne wieloletnie kolejki na rezonans itd. Żeby mieć świadomość, jak bardzo jest to wycelowane w obrzydzenie polakom Polski trzeba pamiętać, że rosyjska propaganda nie
#gotujzwykopem #gotowanie
jak bez cebuli to najczęściej mięso posypuję delikatnie czosnkiem sproszkowanym razem z innymi przyprawami i tak smażę
Zależy co akurat robisz, ale tak jak @Mirkosoft napisał, najlepiej zamknąć pory na dużym ogniu w mięsie, zdjąć je, zmniejszyć moc i kontynuować sobie dalsze procesy smażenia w zależności od tego co robisz a mięso dodać później też w
@Ziemniak43212: Nie pisałem nic o zamykaniu jakichś porów w mięsie. Pory to rosną w ziemi albo opisują cykliczną zmienność pogody w ciągu roku. O zamykaniu porów to może gadać jakiś Strzelczyk. Mięso się obsmaża po to żeby zewnętrzne białka przeszły reakcję Maillarda i były dzięki temu smaczniejsze.
Liczy się tylko czas i temperatura i odpowiednie ich dostosowanie?
Inne czynniki które mają mniejszy wpływ na soczystość to czas,
To wydaje mi się, że dlatego metoda sous vide jest tak genialna. No i termometr do mięsa w kuchni..
Człowiek wyszedł mądrzejszy niż wszedł a lepiej zapytać i być głupim przez chwilę niż nie zapytać i być nim całe życie.