Aktywne Wpisy

Teuvo +249
dzisiaj mija 10 lat od premiery wiedźmina 3
i jak się z tym czujecie
3 wiedźmin 3 nadal najlepszy
i jak się z tym czujecie
3 wiedźmin 3 nadal najlepszy

źródło: __geralt_of_rivia_and_roach_the_witcher_and_2_more_drawn_by_akreon__c21f4ac9de47b8cae53a0008f910060d
Pobierz
Atreyu +109
Pierwszy raz od dawna wszystko idzie jak należy. Czuje taki wewnętrzny spokój.
Zawodowo super, prywatnie niczego mi nie brakuje, każda wolna chwila to zwiedzanie/podróże, projekty jakie realizuje idą super. Ruszam z budową własnego domu. Jeszcze jakiś czas temu bym nie uwierzył że wszystko będzie dobrze
#czujedobrzeczlowiek #chwalesie #niebieskiepaski
Zawodowo super, prywatnie niczego mi nie brakuje, każda wolna chwila to zwiedzanie/podróże, projekty jakie realizuje idą super. Ruszam z budową własnego domu. Jeszcze jakiś czas temu bym nie uwierzył że wszystko będzie dobrze
#czujedobrzeczlowiek #chwalesie #niebieskiepaski
#gotujzwykopem #gotowanie
jak bez cebuli to najczęściej mięso posypuję delikatnie czosnkiem sproszkowanym razem z innymi przyprawami i tak smażę
Zależy co akurat robisz, ale tak jak @Mirkosoft napisał, najlepiej zamknąć pory na dużym ogniu w mięsie, zdjąć je, zmniejszyć moc i kontynuować sobie dalsze procesy smażenia w zależności od tego co robisz a mięso dodać później
@Ziemniak43212: Nie pisałem nic o zamykaniu jakichś porów w mięsie. Pory to rosną w ziemi albo opisują cykliczną zmienność pogody w ciągu roku. O zamykaniu porów to może gadać jakiś Strzelczyk. Mięso się obsmaża po to żeby zewnętrzne białka przeszły reakcję Maillarda i były dzięki temu smaczniejsze.
Liczy się tylko czas i temperatura i odpowiednie ich dostosowanie?
Inne czynniki które mają mniejszy wpływ na soczystość to
To wydaje mi się, że dlatego metoda sous vide jest tak genialna. No i termometr do mięsa w kuchni..
Człowiek wyszedł mądrzejszy niż wszedł a lepiej zapytać i być głupim przez chwilę niż nie zapytać i być nim całe życie.