Wpis z mikrobloga

Mam mini problem- podczas #bieganie parują mi okulary co utrudnia mi znacząco życie podczas biegu :/ Soczewki kontaktowe w moim przypadku odpadają. Jedynym chyba rozwiązaniem (ale może się mylę) dla mnie są okulary sportowe z wkładką korekcyjną, które przy okazji wykorzystam na #rower. Jakie okulary możecie polecić? #pytanie
  • 4
  • Odpowiedz
@Wassimir Hej, mam rockbros na rower z wkładką korekcyjna i jestem zadowolony. Przy samej jeździe nie parują. Ale przy większym wysiłku i zatrzymaniu się na rowerze (np czekanie na światłach) przez chwilę minimalnie parują i trzeba przejechać kawałek żeby było ok. Wybrałem opcję szkieł fotochromatycznych i działa to całkiem sprawnie.
  • Odpowiedz
@Wassimir: @Lewatylnalapa Chyba nie ma na to idealnego rozwiązania. Zwykle noszę soczewki, ale zdarza się jeździć czy biegać w okularach. W chłody każde zatrzymanie w czasie wysiłku kończyło się natychmiastowym parowaniem. Trzeba się ruszyć, zapewnić im przepływ powietrza. Jedyne co widzę, to odsunięcie ich od twarzy (niewykonalne), albo okulary z materiału, który nie zaparuje (jest czymś pokryty). Tyle, że fizyki nie oszukasz i jak masz zimne szkła, a twarz
  • Odpowiedz
@Wassimir: Przerabiałem ostatnio temat i byłem zdziwiony jaki słaby jest wybór okularów sportowych z wkładką korekcyjną. Kupiłem Rogelli Skyhawk + wkładka ze szkłami z powłoką niby zapobiegającą parowaniu. Na razie się sprawdza, aczkolwiek podczas poważnych mrozów jeszcze nie miałem okazji przetestować.
  • Odpowiedz