Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Lohengrin: kiedyś ktoś mi powiedział że są to zaznaczone prędkości przy których już powinieneś zmienić bieg na wyższy. Czy to prawda to nie wiem.
  • Odpowiedz
@Gronie: ja tak odruchowo jadę na autostradzie, że na 5 mam 130, bo wydaje mi się że silnik wtedy działa najlepiej xd ale to raczej bzdura.
(zgadza się, nie mam oznaczenia chwilowego spalania bo bieda wersja z Niemiec)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
@Lohengrin: kiedyś ktoś mi powiedział że są to zaznaczone prędkości przy których już powinieneś zmienić bieg na wyższy. Czy to prawda to nie wiem.

@Gronie: Bez sensu, ktoś ci próbował wcisnąć jakiś kit
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Prędkość w strefie zamieszkania i prędkość w terenie zabudowanym. Niektóre auta maja tez kreskę orzy 130

@kzk87:
Super wytłumaczenie, szkoda tylko że prędkość w strefie zamieszkania to 20 xd
  • Odpowiedz
@zielony_goblin: Dlatego gdyby to było jednak tak jak napisałem powyżej to w każdym samochodzie te kreski mogłyby być w innym miejscu.
Jak sprawdziłem w moim Renault Trafic to u mnie pierwsza kreska jest na 30km/h, a druga na 50/kmh i w sumie miałoby to sens żeby przy 30km/h zmienić na drugi bieg a przy 50 km/h na trzeci.
Bo na jedynce powyżej 30 już są dość duże obroty i analogicznie
  • Odpowiedz
  • 1
@Gronie przecież z jedynki to się rusza w zasadzie tylko, dwójkę wbijasz zaraz jak wystartujesz i 30 na 2 to już jest sporo, a co dopiero 50 ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Gronie przecież z jedynki to się rusza w zasadzie tylko, dwójkę wbijasz zaraz jak wystartujesz i 30 na 2 to już jest sporo, a co dopiero 50 ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Qbiik: W
  • Odpowiedz
@Gronie w polo przy 60km/h zmieniam na 4/5 więc argument trochę z dupy. W nowym modelu na wyswietlaczu pokazuje kiedy ma się wbijać wyższy i też nijak się to ma do tarczy
  • Odpowiedz