Wpis z mikrobloga

spróbuj zapisać pdfa jako ikone na pulpicie

@Shyvana: a w jakich okolicznościach to jest przydatne? Bez problemu można to zrobić poprzez Applową apkę Skróty (open file x.pdf > add to home screen)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Oastry: nie, nie jest to bezproblemowe. Wymagana byla instrukcja online na 15 kroków i specjalna aplikacja. 0 intuicyjności w porównaniu do androida, gdzie trzeba po prostu zaznaczyć plik i sobie wybrać taką opcję z menu.

a w jakich okolicznościach to jest przydatne?

Ja np służbowo dużo jeżdżę pociągami i zawsze sobie w ten sposób zapisuję bilet, żeby szybko i bezproblemowo go okazać przy kontroli, nawet gdybym akurat stracila zasieg na
  • Odpowiedz
  • 2
@Shyvana: Lol co za argument inwalida, poważnie muszę rozwijać to dlaczego innych recenzji nie będzie bez względu na stan faktyczny?

@Wizun: Dziękujemy ci bohaterze za jedyną bezstronną recenzję w internecie, o którą nikt nie prosił.
  • Odpowiedz
@Shyvana: właśnie po to jest ta specialna aplikacja żeby robić rzeczy które uważamy za przydatne dla siebie, a niekoniecznie są przydatne dla wszystkich użytkowników (i to maks 5 kroków). Co do biletów lub kart pokładowych używa się domyślnej aplikacji Wallet i wszystko mamy pod ręką po dwukliku przycisku zasilania, linie lotnicze czy aplikacje jak booking/airbnb mają zaimplementowane automatyczne dodawanie kart. W przypadku PKP gdzie nie jest to wdrożone trzeba posiłować
  • Odpowiedz
  • 0
@Oastry:

właśnie po to jest ta specialna aplikacja żeby robić rzeczy które uważamy za przydatne dla siebie, a niekoniecznie są przydatne dla wszystkich użytkowników

Czyli nie może być po prostu wolnego, latwego i widocznego dostępu do różnych opcji zawsze i dla wszystkich bo..? XD

A tak serio to nie mam zamiaru tworzenia kolejnej dyskusji pt android vs ios czy tam windows vs macos bo używam od lat macbooki czy ipada
  • Odpowiedz
Czerwona słuchawka do odrzucenia polaczenia to tez jakis ficzer nieprzydatny dla większości uzytkownikow? XD

@Shyvana: przy zablokowanym ekranie przesuwasz żeby odebrać połączenie po to żeby nie odebrac przypadkowym dotykiem np. w kieszeni czy sięgając po dzwoniący telefon w torebce, dlatego też nie ma przycisku odrzucania (a odrzucić można bocznym przyciskiem). Jak masz odblokowany ekran to normalnie są 2 przyciski, zielony i czerwony
  • Odpowiedz
@Oastry: trochę dopisywanie logiki do ułomności UI/UX iOSa. Skoro da się odebrać, to nie widzę żadnych przeciwwskazań, żeby móc odrzucić bez odblokowywania/brania telefonu do ręki. Dlaczego nie można zrobić 2 przycisków? Albo uzależnić odebrania/odrzucenia od kierunku przeciągnięcia palcem?
  • Odpowiedz
@cukru: Białorycerzu wyraziłem swoją opinię i to dosyć obiektywną. Mam w dupie czego używa, dla mnie może to być nokia 3310, natomiast wymiana ajfona, który niewątpliwie jest telefonem z systemm dla debili na inwalidę jakim jestem szajsung stanowi DLA MNIE dziwny powód do samozadowolenia toteż wtrąciłem się do wątku. Jak Ci się nie podoba, że krzywdzę różowy pasek wyjdź z piwnicy i nie czytaj moich wspisów.
  • Odpowiedz
@chybaDapi: zawsze możesz odrzucić bocznym przyciskiem, niezależnie czy jest odblokowany czy nie. Myślę że drugi slider mógłby być mylący i skomplikowałby UI (a to też wykorzystuje wcześniejsze przyzwyczajenie użytkowników ze slide to unlock i przycisk zasilania do blokady urządzenia), być może to jest wynik statystyk ile połaczeń jest odbieranych, a ile odrzucanych
  • Odpowiedz
@Oastry z reguły na zablokowanym, bo mało kiedy potrzebuję map, a innego powodu do jazdy z odblokowanym ekranem nie widzę. Klikanie "message" żeby odrzucić jest tak samo logiczne jak klikanie "start" żeby wyłączyć komputer, a może nawet jeszcze mniej xD
  • Odpowiedz
@Shyvana: Wersja z plusem, czyli jest średnio, to znaczy dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ciekawe czy szkło nadal zawiera pseudo warstwę oleofobową.
Podobno są ścinki animacji interfejsu, teraz aż w 120 Hz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak masz iPhone to go zostaw jeszcze na te 14 dni ile będziesz miała na zwrot Samsunga ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
  • 1
@GrafikaUltraHaDe: na szczęście odleciał już w siną dal, a ja odetchnęłam z ulgą na moim aktualnym 3 letnim androidzie ze średniej półki, którego użytkuje mi się lepiej niż topowy model ip xD
  • Odpowiedz
  • 2
@GrafikaUltraHaDe: no tak bylo nie zmyslam xd
Nie wiem ile razy w ciągu tego poltora miesiaca uzywania ip wygooglowalam "ios how to...' tylko po to, żeby sie dowiedzieć, ze sie nie da xD

Dzięki ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz