Aktywne Wpisy
![kwasnydeszcz](https://wykop.pl/cdn/c3397992/kwasnydeszcz_iiUPvcjLVr,q60.jpg)
kwasnydeszcz +38
musiałam zrobić mnóstwo badań do wizyty z medycyny pracy na studia (ekg, okulista, lipidogram, bilirubina, próby wątrobowe) no i wydrukowałam te wyniki razem z morfologia, bo mi zlecił lekarz przy okazji. no i baba tak patrzy i pyta:
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
rocky93 +430
Jak się nazywa ten dodatek w stylu glutaminianu sodu, tylko jako gotowy produkt spożywczy który dodaję w tych wszystkich barach mlecznych, jedzeniach na wage itd. które sprawia, że jedzenie uzależnia bardziej i smaczniejsze odczucia są. Da się to kupić i w swojej kuchni stosować? Strasznie mi podeszły te dania z tych barów i chciałbym sobie takie robić ;p
To też jest na glutaminianie sodu.
BTW, to nie jest jakiś magiczny składnik. Msg nadaje potrawom smak umami (podobnie jak w mięsie albo grzybach) więc jak uzależnia to robi to w podobny sposób jak np sól czy cukier