Aktywne Wpisy
Operator_imadla +43
Za kilka minut będzie dzień moich 36 urodzin. Szczerze mówiąc jak byłem nastolatkiem myslalem ze będę kimś, prawda jest taka ze nie jestem zadowolony z mojego dorosłego życia. Niewiele osiągnąłem. Jedyne z czego jestem zadowolony to z tego że staram się pomagać ludziom, chcę żeby rodzina i przyjaciele mogli na mnie liczyć. Mam nadzieję że nie wyrządziłem krzywdy zbyt wielu ludziom. 36 lat to u mnie napewno ponad połowa życia, przez ostatnie

Też macie tak, że im starsi jesteście, tym bardziej przeżywacie jakieś ludzkie dramaty w filmach/serialach/grach? Kiedyś jak coś oglądałem, to miałem raczej wywalone, a teraz momentami się dosyć mocno przejmuję. Może to przez zwielokrotnienie i poznanie różnego rodzaju doświadczeń życiowych...
#pytanie
#pytanie

wydaje mi sie ze troche jestem dla niego autorytetem bo udalo mi sie wyrwac z domu ze wsi lat gdzie psy dupami szczekaja od razu po maturze i od tamtej pory zyje sobie na fajnym poziomie
wydaje mi sie tez ze sporo mamy wspolnych pasji (tzn podobne w podobnym wieku)
problem w tym ze mlody sporo chce grac na kompie, teraz ma limit 2h (nie wliczajac telefonu i konsoli) a ja w jego wieku mialem godzine dziennie maks xD tymczasem niektorzy rowiesnicy siedza calymi dniami np wracaja ze szkoly i do momentu az pojda spac to graja, moi rodzice chcieliby czegos takiego uniknac
no i pytanie, czy da sie jakos przekuc ta jego chec do grania w #programowanie lub pochodne? proboje sobie przypomniec jak ja to mialem w jego wieku ale mam troche dziure w pamieci, na pewno bylem zafascynowany graniem i tez chcialem jak najwiecej
mniej wiecej w jego wieku calkowicie z nudow i przypadkowo zajrzalem do symfonii C++ (moj starszy brat mial wtedy infe w liceum) co moim zdaniem zaszczepilo we mnie hobby
myslalem zeby zrobic na kompie dwa konta, jedno z dostepem przez godzine czy dwie dziennie gdzie by gral, ogladal yt itp i drugie konto z dostepem kiedy chce ale odblokowane DNSy tylko na niektore strony, np stackoverflow, github, jakies kursy i fora (z tym ze pewnie odpowiedniki po polsku) plus jakies IDE zainstalowane itp
co myslicie?
#pytanie #programowanie
zacznij od tego: https://stackoverflow.com/questions/762011/what-is-the-difference-between-let-and-var
Nie wiem czy wymuszanie na dziecku nauki programowania przez blokowanie wszystkiego poza githubem i stackoverflow przyniesie jakikolwiek pozytywny efekt. To przecież dziecko. Dzieci lubią się bawić i powinny to robić.
Nie chodzi o zablokowanie wszystkiego tylko ograniczenie
Próbuję sobie przypomnieć jak ja miałem, no i u mnie ograniczeniem był ziemniaczany komputer, nie mogłem grać więc zacząłem poznawać bardziej komputer i
Ja bym mu założył formatkę gdzie musi rozwiązać jakieś zadanie żeby dalej grać
Ale tak ogólnie to nie jest tak, że ktoś kto lubi grać pójdzie w deva
Granie ma rózne przyczyny, różne funkcje i czasami kończy się piwniczakiem
To może być nieradzenie sobie ze stresem, nieśmiałość
Z perspektywy czasu uważam, że jednak w większości to marnowanie życia