Wpis z mikrobloga

@Winatuska: mielone z kalafiora z jaglanką super, z buraka też spoko kotlety wychodzą. @jakuzii Sos pieczeniowy z kotletami sojowymi też spoko jako gulasz, ale wydaje mi się, że za kotlety będzie największy szacun. Możesz też boczniaki usmażyć w panko, albo innej chrupiącej panierce a la udka, ewentualnie cukinię
  • Odpowiedz
@jakuzii: Możesz też upiec w mundurkach z oliwą z oliwek, 2-3 ząbki czosnku, świeży tymianek i rozmaryn i sól s do tego zrobić kilka dipów i niech kąsają.
Na przykład
Z serem pleśniowym
Urnebes
Toum
Koperkowy
Curry

Do tego możesz ugrillowac warzywa
  • Odpowiedz
@jakuzii: możesz zrobić strączkowy kotlet, z soji, falafel albo z soczewicy. Ewentualnie też spoko jest kotlet z selera, po prostu podgotowujesz go trochę, panierujesz i na patelnię.
  • Odpowiedz