Wpis z mikrobloga

Cześć wszystkim :) Robię nalewkę z pigwowca metoda w której najpierw zasypujemy owoce cukrem, powstały syrop zlewamy a owoce zalewamy spirytusem. Na końcu wszystko łączymy ze sobą. Gapa ze mnie i za długo przetrzymalem syrop- chyba zaczął fermentować , zrobił się delikatnie gazowany () Żeby ratować sytuację zmieszalem wszystko ze sobą żeby zatrzymać proces fermentacji. Pytanie brzmi : czy jest szansa, że coś jeszcze z tego będzie i czy "efekt gazu" zniknie ?
#nalewki #nalewka #alkohol
  • 4
@Uzin nie robisz nalewki, w nalewkach nie zasypuje się owoców cukrem, w nalewkach robi się najpierw nalew. Eh coraz więcej amatorow pcha się do zabawy

Teraz masz zgnily dzem zalany spirytusem, dumny jestes z siebie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Wychwalany: Ani trochę ;) Robiłem z przepisu na nalewkę. Sam syrop był dobry w smaku tylko zrobił się delikatnie "gazowany" stąd moje pytanie czy ten efekt minie czy już po ptakach.
Fermentować zaczął syrop zlany do butelek, nie całość owoców z cukrem bo te już były zalane alkoholem