Aktywne Wpisy

pevka +109
Tak zwyczajnie po ludzku szkoda mi Boxdela. Sam jakoś do 20 roku życia byłem niedojrzały i popełniałem masę błędów, więc to że jako pełnoletnia osoba pisał takie głupie teksty do nieletnich nie powinno go po tylu latach skreślać, jeśli faktycznie dojrzał i nikogo nie skrzywdził. Nie jestem w stanie uwierzyć, że rzeczywiście jest pedo. Nie sądze też, że #!$%@? kogoś, że wiedział ale nie powiedział jest dobre. Fakt, prawnie powinien to zgłosić,
Mam 32 lat. Jestem ładna, zadbana. Zarabiam 60k miesięcznie w branży związanej z marketingiem. Cały czas spędzam przed komputerem. Jestem nieśmiała i nigdy nie byłam w związku.
Wymagania: wysportowany, umięśniony, wygadany, inteligentny, kulturalny, przystojny.
Mało jest takich chłopów, a szukam tylko takich.
Gdzie mogę poznać przystojnego chłopa?
#tinder #zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski
Wymagania: wysportowany, umięśniony, wygadany, inteligentny, kulturalny, przystojny.
Mało jest takich chłopów, a szukam tylko takich.
Gdzie mogę poznać przystojnego chłopa?
#tinder #zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski

Dlaczego nikt nie pomyślał o opcji typu 'inteligentne kolory' ? Przykład:
Chce zrobić stronę internetową i projekt będzie w kilku wariantach - jeden bazowy kolor i kolory brane od niego. Np. nagłówki mają być w jednym kolorze, inne elementy w 20% jaśniejszym (albo bardziej nasyconym, tutaj można by mieć dowolność). Potem zmieniasz tylko kolor główny i zmienia Ci się wszystko...
Mogłoby to tak działać jak narzędzie kroplomierza, że stawiasz go w konkretnym miejscu i on zawsze pobiera kolor z tego miejsca + obrabia go jak chcesz...
Ustawiasz sobie zmienną np. @base-color: #f00;
A potem lighten(@base-color, 20%); ;)
@johni4k: co XD nie ma, nie moge znalezc
@npsr: ale co mi po CSS, jak potrzebuje tego jeszcze w fazie projektu
Tak samo ciemniejszy, w ten sposób miałbyś bazowy kolor pod spodem na głównej warstwie (lub warstwach) a na wierzchu przezrocza które by rozjaśniały lub zaciemniały kolor główny.
Potem zmieniasz kolor główny i masz wszędzie inne odcienie
Naprzyklad masz wypelnione tlo brazowe, a na wierzchu biale zaslaniajace ( biale bedzie tlem glownym strony )
Potem wycinasz w tym bialym tle elementy naprzyklad przyciski, nie wiem czy da sie tak zrobic uzywajac grup i nakladajac im warstwe.
To tylko koncept i pewnie daloby sie jakos to zrobic, moze jest sposob na dodawanie "maski wycinajacej"
@krytykujacy_zrzeda: bo illustrator nie ma połowy narzędzi, których się używa do grafiki rastrowej