Aktywne Wpisy

mickpl +444

acpiorundc +83
Przy okazji budowy CPK rząd powinien wykupić ziemię wzdłuż nowej linii kolejowej ciągnącej się z CPK do Warszawy. Następnie wybudować w "polu" stacje kolejowe i obok zacząć budować mieszkania, które będą po max 6-8k zł za m2. 100m2 mieszkania powinny być po 600-800k max. Dojazd do centrum będzie wynosił od 20 do 30 minut. Niebieskie kółka dodałem sam do potencjalnych nowych stacji kolejowych. W obrębie 1,5km od stacji powinny same bloki powstawać
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-26 o 12.54.19
Pobierz
![Pierwszy laptop w historii: Epson HX20 [Adam Śmiałek]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/487c4e4f57ae45df9696bebed1b5f34eab29f6d3fc9e74c371bd293b29a65e8e,q80.jpg)

Zdarza się. Głównie o księżach i zakonnikach
@Wykopek_wykopek: no ja na przyklad wczoraj taka czytalem, ksiazki o mistykach i anachoretach sa wlasnie o tym
@Wykopek_wykopek: nie widzę większego związku. Może jakaś korelacja istnieje, ale nie przyczynowość. Samotność nie pojawia się w wyniku narzuconej ideologii; przychodzi z wewnątrz człowieka. Nie nazwałbym tego również "bombardowaniem" ani "przekonaniem". Samotność to nasze duchowe zawołanie, kiedy potrzeba bliskości nie jest zrealizowana.
Natomiast
@Wykopek_wykopek: zgadza się: subiektywny stan, indywidualne subiektywne odczucie (to rozumiem jako "duchowe zawołanie"). Ale czy samotność wynika z przekonań? Tak Cię zrozumiałem, że uczucie samotności (a uczucia są przecież mimowolne) można zarówno "wmówić", jak i je "zlikwidować", działając odpowiednio negatywnie, bądź pozytywnie, na - by tak określić - "źródło" samotności. I chyba tutaj się nie zgadzamy: Ty to