Aktywne Wpisy

Michael_Jackson_ +63
Nie wiem skąd się wzięła opinia, że podróżowanie pociągiem jest wygodniejsze niż autobusem.
Ostatnio jechałem kilka razy nocą flixbusem w nocy i dało się przespać. Ludzie po pewnej godzinie siedzą cicho i sobie nie przeszkadzają.
Dzisiaj pierwszy raz spędziłem taką podróż w pociągu i była katastrofa. Przedział 6 osobowy. Na początku oprócz mnie jakaś parka i grubas. Grubas już od początku jęczy i sapie. Jak zasypia to p---------e chrapie. Ale to jeszcze
Ostatnio jechałem kilka razy nocą flixbusem w nocy i dało się przespać. Ludzie po pewnej godzinie siedzą cicho i sobie nie przeszkadzają.
Dzisiaj pierwszy raz spędziłem taką podróż w pociągu i była katastrofa. Przedział 6 osobowy. Na początku oprócz mnie jakaś parka i grubas. Grubas już od początku jęczy i sapie. Jak zasypia to p---------e chrapie. Ale to jeszcze
mpetrumnigrum +548
#motocykle #simsony #simson #heheszki #simsonemdojugoslawi
DOJECHAŁEM DO JUGOSŁAWI.
A przy okazji złapałem 2 kapcie w tylnym kole wyrwało mi amortyzator z mocowania bo nie było podkładki, ogar przestał palić ale już pali. Ogólnie to do przodu.
DOJECHAŁEM DO JUGOSŁAWI.
A przy okazji złapałem 2 kapcie w tylnym kole wyrwało mi amortyzator z mocowania bo nie było podkładki, ogar przestał palić ale już pali. Ogólnie to do przodu.

źródło: temp_file1650633784259294074
Pobierz
Pozdrówki :)
#elektryka #elektronika #swiatlo #dom #oswietlenie
źródło: comment_1667425760nToyseDb0sAt0ZCWMUsdLE.jpg
Pobierz@MisiekD: po pierwsze nie zawierają rtęci, po drugie są troszkę oszczędniejsze od CCFL.
Temperatura barwowa i wierność odwzorowania kolorów zależą już od jakości danego źródła, bo i świetlówki zdarzały się podłe, a w zasadzie ledy coraz lepsze tanio można kupić Ra>90 nie jest już problemem.
i mocy, niższy spadek strumienia świetlnego względem zużycia źródła.
Dzięki mordeczki, wyjaśniliście mnie, o to chodziło ;)
Teraz już all ogarniam, zatem zostaję już tylko przy LEDach.
@Odczuwam_Dysonans: @MisiekD: A do tego muszą podziałać parę minut żeby osiągnąć nominalną jasność.
kupisz droższą żarówkę led to raz że poświeci dłużej a dwa oszczędzasz na prądzie
- zużywają mniej prądu, więc można mieć albo mniejsze zużycie przy tym samym natężeniu światła, albo przy podobnym zużyciu więcej światła
- dają większą kontrolę w designie przez duży wybór barw (zimne, neutralne, ciepłe) i kąt świecenia (wężej w część pomieszczenia lub szerzej w całe pomieszczenie)
- jak się kupi porządne, to i wnukom zostaną ( ͡º ͜ʖ͡º)
- generują znacznie mniej ciepła, więc można montować je w miejscach, w których stosowanie
@4833478: Raczej CCFL 18 W vs 12 W LED
@romangangsterka: Nie prądu, tylko energii elektrycznej.
I nikt nie podał, że dobre ledowe nie "mrugają" co nie męczy tak wzroku?
Można sprawdzić aparatem w telefonie czy mruga czy nie.
Gwint na zdjęciu to E14