Wpis z mikrobloga

Cały czas mam jakieś duże dropy fpsów. Ustawiam zgodnie z filmikami różnych znawców na YT i nawet na low tnie. Any ideas ?
#steamdeck #fortnite
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

win 10 pro zwykla na karcie , ram w biosie tak. Mam na windzie tylko jeszcze fife 23 ktora chodzi miodzio. Tak btw. fsr da sie odpalic na windzie na decku ?
  • Odpowiedz
@pi-ku: ewentualnie może znajdź na necie windę jakąś ultra light z wyłączonym absolutnie całym syfem w tle to powinno być też lepiej tym bardziej właśnie na microsd. A co to w ogóle za karta? Sprawdzałeś transfery i IOPSy?
  • Odpowiedz
@pi-ku: ja jeszcze sprawdzę ale mam wersję Pro 128GB i nie spełnia ona specyfikacji klasy A2... tylko minimalnie więcej IOPS miała od Sandiska Pro 32GB który ma klasę A1
  • Odpowiedz
@pi-ku: windows na karcie to nie najlepsze rozwiazanie i warto jednak zrobic sobie dual-boota po jakims czasie na dysku ssd. No i nie polecam wylaczac windows defendera i telemetrii, wbrew temu co niektorzy sugeruja ma to minimalny wplyw na wydajnosc, a moze to doprowadzic do niestabilnosci systemu i dodatkowo jest sie bardziej narazonym na wirusy. A co do fortnita, to wczoraj zainstalowalem i tez mi tnie na minimalnych a mam
  • Odpowiedz