Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Spekulant7: dokładnie, ludzie dostawali to co wkleił @banzi jak będzie za ten rok, jeszcze nie wiadomo, dużo płaczków było też na wykopie, co samemu gotowca do formularza podstawić nie potrafili ¯\_(ツ)_/¯ xtb daje też możliwość rozliczać podatek z zagranicznych akcji/dywidend w Polsce, który niższy jest niż w np; w usa, co daje tylko dosłownie kilka dm w Polsce
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Spekulant7: jeszcze City Bank kiedyś miał, ale obecnie z tego co słyszałem zrezygnowali z detalu w Polsce. W8BEN przydaje się, jak ktoś posiada dywidendowe spółki z USA, bo pozwala to znacznie obniżyć podatek, także same zalety
  • Odpowiedz
@Spekulant7: nic nie uciąłem tylko się nie zmieściło na screenie. Sprawdziłem jeszcze raz i wychodzi na to, że ten dokument, o którym piszesz "Raport podatkowy 2021.pdf" dodali miesiąc później niż samego PITa. W PIT-8C z 5 lutego mam tylko transakcje na polskich instrumentach. Transakcje gield zagranicznych dodane są 2 dni poźniej w Excelu. Na tej podstawie obliczam podatek do PITa. Widać później XTB dorzuciło ten raport ale ja już dawno miałem
banzi - @Spekulant7: nic nie uciąłem tylko się nie zmieściło na screenie. Sprawdziłem...

źródło: comment_1667168157ufwSMQ929UGbJumLyiAOIq.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz