Łociepanie, takiego boomerskiego chrzanienia o mieszkaniach to już dano nie widziałem XD Zaczęło się od narzekania na internetowe bojówki mieszkaniowe, potem, że cena w Warszawie wzrosła, bo była przecież niższa niż w Berlinie, a u nas jest bezpieczniej. Całość okraszone jakąś paraekonomią z pogranicza wywodów Maxa Kolonko.
Gwiazdoski, mnie to interesuje ile ty osobiście tych kurników nakupiłeś XD
@mickpl: Największy argument za wzrostami cen mieszkań to wymuszanie na NBP inflacji, a na rządzie dopłat - bez sztucznego pompowania kosztem posiadaczy waluty i podatników jak w czasie rządów poprzedniej partii ceny się nie utrzymają
A cóż to, nasz ekspert kanału zero, potężny ekonomista na którego ja i pewnie paru mirków kiedyś głosowaliśmy, Robert Gwiazowski okazał się być członkiem rady nadzorczej dewelopera. To wyjaśnia kwestie która bardzo mnie dziwiła jako kogoś kto w miarę go szanował, a konkretnie jego nadgorliwość pod kątem utrzymania
To niestety prawda, jak nie mamy blokad dla kupujących zza granicy to młody nauczyciel w Krakowie konkuruje o to samo mieszkanie z bankierem z Berlina i funduszem z Londynu
Chyba mu żyłka pękła jak się dowiedział, że rośnie poparcie za podatkiem antyspekulacyjnym od 3 XD
@mickpl: katastrat nigdzie nie spowodował obniżki cen, a jedynie spowolnienie wzrostów. Co z tego jak zaraz jakiś pis 2.0 zrobi dopłaty do kredytów także dalej zostaniecie bez mieszkania za to z podatkiem do zapłaty, bo Janusz będzie musiał wrzucić w koszty xD
To niestety prawda, jak nie mamy blokad dla kupujących zza granicy to młody nauczyciel w Krakowie konkuruje o to samo mieszkanie z bankierem z Berlina i funduszem z
Porażka polega na tym, że profesor mówi tu o przekrętach współczesnych (których unika w większości materiałów - najdalej się zapuszcza do 2015 i skoków ale bez szczegółów) i rozmawia o czasach współczesnych które odbiorcy mają w pamięci, a on sam i rodzina na tym procederze aktywnie korzystali. Niestety, odbiorcy mają to w pamięci, w przeciwieństwie do 1995, czy 1989..
Gwiazdoski, mnie to interesuje ile ty osobiście tych kurników nakupiłeś XD
#nieruchomosci #kanalzero
źródło: boomer
PobierzObecnie zusowski emeryt.
źródło: deweloperskie pierdolenie
PobierzTo nie czasem ten Pan, który jak kiedyś pewnien wykopek @MateuszNH napisał, jest w radzie nadzorczej dewelopera? ( ͡º ͜ʖ͡º)
https://wykop.pl/wpis/81161285/a-coz-to-nasz-ekspert-kanalu-zero-potezny-ekonomis
To wyjaśnia kwestie która bardzo mnie dziwiła jako kogoś kto w miarę go szanował, a konkretnie jego nadgorliwość pod kątem utrzymania
źródło: GrK49x8W4AA6Efj
Pobierz@mickpl: katastrat nigdzie nie spowodował obniżki cen, a jedynie spowolnienie wzrostów. Co z tego jak zaraz jakiś pis 2.0 zrobi dopłaty do kredytów także dalej zostaniecie bez mieszkania za to z podatkiem do zapłaty, bo Janusz będzie musiał wrzucić w koszty xD
@mickpl: