A się wczoraj staro poczułam. Przyniosła córka ze szkoły swoje zdjęcie klasowe. No i zauważyłam że paru chłopców robi gest że kciuk i mały palec wyprostowane, a cała reszta schowana. No i się pytam młodej co to oznacza, a ona że "essa" Ja na twarzy wielkie WTF, a córa "Nie wiesz co to znaczy? Luzik mama, luzik" Jest jakiś słownik wyrazów młodzieżowych? XD #heheszki #boomer #gownowpis
@Przydupaska: pobierz tik toka czy cos xD A tak na serio to ja mam 20 lat a i tak niektorych rzeczy nie rozrozniam wiec nie boj sie, jeszcze nie jestes stara ( ͡°͜ʖ͡°)
@Przydupaska: podobnie jak kolega wyzej, ten gest znaczyl od zawsze to samo. Tym bardziej dziwnie sie na niego patrzy aktualnie. Jestesmy tak samo starzy niemal.
@Przydupaska: słowo essa było używane lata temu, teraz wróciło. Popularyzator tego słowa Wini ostatnio w pewnym programie stwierdził że gest shaka surferski to nie jest essa. Essa powinno się pokazywać jak west side ale obrócony. Program to red bull rap i mat. Polecam sprawdzić i doedukowac curke
Dziewczyna mówi mi, że jestem jebnięty bo se oglądam randomowo skoki Małysza w Willingen, Trondheim, 5 bram Lewego w 9 minut czy rekord Stocha w Sapporo lub na Planicy. Przecież wszyscy to regularnie oglądają. Nie wiem o co jej chodzi.
#heheszki #boomer #gownowpis
Ale w stanach ten gest od zawsze był używany przez serferów, i znaczył dokładnie to samo "luz, luzik"
@Przydupaska: to dopiero staro zabrzmiało xd