@SkorpionX: Wyzwalali nas? A 17 września kto zaatakował Polskę? Australia? Kto Zabijał i gwałcił kobiety? Kto wywoził na sybir setki tysięcy Polaków? Kto zabił w Katyniu 20000 polskich oficerów i inteligencji? Zamknij ryj, jak nie wiesz o czym gadasz...
zniszczmy pomniki ich dziadków, którzy nas wyzwalali
@SkorpionX: Mojej babci zabili siostrę, bo zaczęła płakać ( miała mniej niż dwa lata ) Do tego zabrali całe jedzenie jakie znaleźli przeszukując dom. Niemcy zabrali tylko cześć jedzenia i wszystkich żydów ze wsi. Jak byś znał historię lepiej, to byś wiedział, że był pakt Ribbentrop-Mołotow, w którym Niemcy i Ruskie ustalili, że usuną Polskę z mapy Europy. A ty ich nazywasz wyzwolicielami (
@dlugi-gr ani nie jestem niedouczony ani głupi, mam po prostu szerszy horyzont, bo Niemcy może i krótkofalowo wyrządzili Twojej babci mniej krzywd, jednak ich celem była eksterminacja Polaków, podczas gdy armia czerwona, której NKWD strzelało w plecy po wojnie nie robiła Polakom już nic, a zależność od Moskwy nie miała na celu zniszczenia nas tylko zatrzymania w sowieckiej strefie wpływów. Ale jeśli wolał byś liczyć do 100 i umieć się jedynie podpisać
@100piwdlapiotsza dzisiejsi Rosjanie to swołocz więc zniszczmy pomniki ich dziadków, którzy nas wyzwalali spod niemieckiej okupacji
Mądre to?
@SkorpionX: Nie mądre, wcale nie mądre to zdanie co napisałeś. Chyba, że uważasz, że wyzwalanie z pod niemieckiej okupacji pod okupację sowiecką też jest wyzwalaniem... ( ͡°͜ʖ͡°)
@SkorpionX: twój horyzont jest wąski a sam jesteś ślepy. Statystyki mówią przeciwko twoim słowom, wszystkie ruskie działania wojenne też, to co się z polakami działo po wojnie również, przerobione powojenne podręczniki historyczne także. Nawet dowody anegdotyczne, gdzie znam wiele historii jak to podczas 2ws ruskie robiły dokładnie to co teraz na Ukrainie.
@SkorpionX: z doświadczenia całej rodziny po obu stronach, to super wyzwolenie, normalnie wymarzona rzeczywistość powojenna bycie przez 40 lat rypanych przez komuszych namiestników Moskwy.
A z perspektywy narodu, za wyrżnięcie elity wywiezionej właśnie pod płaszczykiem "wyzwalania" płacimy dalej każdego dnia. Stalin nas zaorał narodowo na długie lata zacofania. Proszę stąd wyjść.
@xBURN A co, w twojej wersji wyzwolili nas Amerykanie, jak na filmach czy może sami przegoniliśmy Niemców? XD Jak bardzo prawda może być dla ludzi niewygodna wciąż mnie zaskakuje...
#heheszki #humorobrazkowy #ukraina #wojna #czechy
Mądre to?
Zamknij ryj, jak nie wiesz o czym gadasz...
@SkorpionX: Mojej babci zabili siostrę, bo zaczęła płakać ( miała mniej niż dwa lata ) Do tego zabrali całe jedzenie jakie znaleźli przeszukując dom. Niemcy zabrali tylko cześć jedzenia i wszystkich żydów ze wsi.
Jak byś znał historię lepiej, to byś wiedział, że był pakt Ribbentrop-Mołotow, w którym Niemcy i Ruskie ustalili, że usuną Polskę z mapy Europy. A ty ich nazywasz wyzwolicielami (
@SkorpionX: Nie mądre, wcale nie mądre to zdanie co napisałeś. Chyba, że uważasz, że wyzwalanie z pod niemieckiej okupacji pod okupację sowiecką też jest wyzwalaniem... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Won na pikabu onuca zgnita
@SkorpionX: to niezłe wyzwolenie
Komentarz usunięty przez autora
A z perspektywy narodu, za wyrżnięcie elity wywiezionej właśnie pod płaszczykiem "wyzwalania" płacimy dalej każdego dnia. Stalin nas zaorał narodowo na długie lata zacofania.
Proszę stąd wyjść.
@SkorpionX: to się zamknij
@SkorpionX: Chyba Ci sie pikabu z wykopem #!$%@?ło xD