Wpis z mikrobloga

Gdzie zjeść najlepszego rogala z certyfikatem? ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo w internecie wszędzie piszą ze zjeść tam gdzie maja certyfikat i ze są na każdym rogu ale nie padają konkretne odpowiedzi.
#poznan
  • 17
  • Odpowiedz
bo w internecie wszędzie piszą ze zjeść tam gdzie maja certyfika

@Kuba1005: z certyfikatem to są te gorsze robione na margarynie. Serio. Bodaj Maciej na filmie kiedyś mówił gdzie można zjeść dobre rogale zrobione na maśle. Musiałbyś sobie wygooglac maciej je rogale
  • Odpowiedz
@Kuba1005: Ja bardzo lubię rogale od Mazurka, ale to dlatego, że nie maja rodzynek. Jem dużo rogali i naprawdę każda firma robi inaczej i to kwestia preferencji smakowych. Niektórzy dają bardzo dużo skórki pomarańczy, inni wala po brzegi rodzynek itd
  • Odpowiedz
@Kuba1005: Jesli nic się nie zmieniło to te z certyfikatem wcale nie muszą być najlepsze, bo certyfikat wymaga margaryny zamiast masła.
Natomiast gdzie najlepsze... zdaje się, że @Limonene miała dobre info?
  • Odpowiedz
dodatkowo te certyfikowane są bezczelnie posypane najtanszymi orzeszkami ziemnymi zamiast migdałami i/lub orzechami wloskimi. Coroczny skok na kasę pod błogoslawieństwem Cechu Cukierników
  • Odpowiedz
@Kuba1005: u mnie w mieścinie w biedrze mają rogale z certyfikatem xd. A w Poznaniu jest fajna turystyczna miejscówka, gdzie pokazują krok po kroku jak się robi rogale i na koniec można sobie spróbować. Niestety nie te, które robiło się wspólnie z kucharzem, bo sanepid by ich zamknął xd
  • Odpowiedz
@Kuba1005: w centrum 9/10 miejsc ma certyfikat. Z kultowych miejsc to na pewno hotel Merkury. Wg mnie te są najlepsze. Potem Elite i Hanna Piskorska (ona ma w ofercie oryginalne na margarynie i nieoryginalne, z masłem - oczywiście nazwane trochę inaczej). Przynajmniej ostatnio jak byłem w Poz, to miała.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Ja bardzo lubię rogale od Mazurka, ale to dlatego, że nie maja rodzynek. Jem dużo rogali i naprawdę każda firma robi inaczej i to kwestia preferencji smakowych. Niektórzy dają bardzo dużo skórki pomarańczy, inni wala po brzegi rodzynek itd

@mpoz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz