Aktywne Wpisy
assninja +184
Oho grubasy znowu coś stękają że im za ciepło xD
Lato to same zalety:
- mniejsze rachunki za ogrzewanie
- dłuższy dzień, dłużej jest jasno
Lato to same zalety:
- mniejsze rachunki za ogrzewanie
- dłuższy dzień, dłużej jest jasno
badreligion66 +270
#polityka Fajne zapiski miał dzisiaj Obajtek. Kąsaltig. XD
tl;dr Właściciele mieszkania, które wynajmuję, chcą, żebym na ogólnodostępnym parkingu zrobił sobie nielegalnie prywatne miejsce parkingowe
Mieszkam w biedamieście wojewódzkim (Lublin) w biedakawalerce, którą wynajmuję w bieda-gierkowskim-bloku. Jak to przy takich blokach bywa, parking przy nim jest zbyt mały na jakieś 50 mieszkań, które tu są, bo robiono go w czasach, gdy jeden samochód był na 5 mieszkań. Jako że blok jest niedaleko uczęszczanej trasy, często na parkingu zostawiali samochody ludzie nie mieszkający w bloku i zaparkowanie po godzinie 17 czy 18 było bardzo trudne. W końcu spółdzielnia zamontowała blokady zamykane na kłódkę, co poprawiło sytuację z dostępnością miejsc, ale jednak nie zawsze jest miejsce dla każdego chętnego. Mieszkańcy otrzymali kluczyk, który pasował do każdej kłódki. Kłódki te mają to do siebie, że można je zdjąć z blokady. Gdy właściciele mojej kawalerki dowiedzieli się o tym, od razu podsunęli mi genialny pomysł "niech pan sobie kupi własną kłódkę i zakłada ją na blokadę jak pan gdzieś jedzie, będzie pan miał swoje własne miejsce parkingowe". Ja oczywiście facepalm, bo raz, że to niezgodne z zasadami i jakby każdy tak robił, to byłoby 15 prywatnych miejsc na zasadzie kto pierwszy zamontował sobie kłódkę ten lepszy i wojna blokowa gwarantowana, bo ludzie zrywaliby kłódki i montowali swoje. Dwa, że gdybym tak zrobił, bardzo szybko można byłoby dojść, że to ja nielegalnie okupuję miejsce parkingowe i moje auto mogłoby zostać ozdobione rysami itp. Trzy, że spółdzielnia słusznie by się do mnie czepiła. No więc powiedziałem to wszystko właścicielom a oni dalej swoje "panie, każdy by tak zrobił, będziesz miał pan własne miejsce, a ludzie się przyzwyczają". Oczywiście nietrudno się domyślić, że mają gdzieś to, czy ja mam gdzie parkować czy nie, chodzi o to, że jak się wyprowadzę, będą mogli wciskać to mieszkanie z dodatkiem "prywatne miejsce parkingowe". Oczywiście olałem ich gadki, ciekaw jestem jak sprawa dalej się potoczy.
#lublin #bekazpodludzi
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63514bf42ea2d36ded7e4499
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Wesprzyj projekt
---
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: sokytsinolop