Wpis z mikrobloga

@apee: @regos: na yt jest jeszcze jsk-koubou (/c/jisakukobo). Chyba mój ulubiony kanał. Niektóry sprzęt co prawda trzeba mieć: wiertarka i tarczówka. Ale resztę gość zrobił sam (ostatnio chyba dokupił strug do diy grubościówki) ale still, wiertarka + frezarka + tarczówka od parkside to koszt jakichś 600-700zł, wystarczy.
  • Odpowiedz
@biskup2k: No cóż, w polskich warunkach to mam wrażenie, że nie tyle narzędzia są problemem, co bardziej sama przestrzeń na warsztat, bo jednak nie jesteśmy USA i nie mieszkamy w domkach jednorodzinnych z garażem wielkości kawalerki ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Jakby tak sobie podsumować podstawowe narzędzia do warsztatu (jakaś pilarka stołowa, grubościówka, ręczna frezarka itd.) to wyjdzie, że łącznie ten szpej w wersji "entry level" można
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac: Wiem o co chodzi i znam tą bolączkę. Powiem tak, jest sporo kanałów z 'drugiej części świata' gdzie robią sporo fajnych rzeczy prostymi narzędziami. Na prawdę jest na co popatrzeć.
Jednak u nas, np po kupnie zwykłego zestawu dłut (koniecznie trzeba zwracać uwagę na materiał, na allegro te tanie są z plasteliny) i tak trzeba je naostrzyć. Więc trzeb a kupić maszynkę z odpowiednim kamieniami albo udać się do
  • Odpowiedz