Aktywne Wpisy
Undying +577
Muszę się wyżalić, po niecałych 6 latach w kołchozie udało mi się znaleźć inną pracę, na tym samym stanowisku, w firmie 35km dalej i za stawkę około 3000 brutto większą. Mega się cieszę, ale przełożony dzisiaj o mało mi nie zaje*al za wypowiedzenie xd nasłuchałem się że nie mam co liczyć na podobną kasę tutaj, żebym to sobie dobrze przemyślał, że dojazdy mnie wykończą, że będę tego żałował i że mogłem przyjść
Ryptun +859
USA, Wielka Brytania pomagała, nie tam NATO. Stratedży and Fjuczer nie akceptuje tego argumentu.
Co ten pajac może wiedzieć w jakim stopniu NATO pomagało. Wszystkie kraje bałtyckie coś wysyłały.
On myśli, że tylko USA pomagało z drugiego końca świata, a tu lokalnie to chłopaki tylko piwko i meczyki.
#wojna #bartosiak #ukraina #rosja
@ol_Io: Kanada, Hiszpania i Włochy regularnie wysyłają sprzęt, każdy kto śledzi chociaż pobieżnie transporty militarne jest tego świadomy. Z państw bałkańskich NATO także wysyłano resztki sprzętu posowieckiego.
I to co powiedział dyplomata z Niemiec do ambasadora ukraińskiego (Za 3 dni was nie będzie).
Nie można użyć karty Niemca aby uderzać w NATO gdyż oni są wyjątkiem.
@ol_Io: a Niemcy blokowały wysłanie starych haubic D-30 XD
Ukraina dostała przed wojną jedynie granatniki ppanc + amunicję i być może dane wywiadowcze. Wielka pomoc NATO od pierwszego dnia xD
Równie dobrze mogliby dyskutować o roli Wiedźminów czy floty kosmicznej w obronie naszych granic :) Nie ma to żadnego przełożenia na rzeczywistość :)
@GhorgorBej: Przeczytaj mój komentarz wyżej. Francja, Hiszpania, Włochy, Kanada, Dania, Holandia - wszyscy wysyłali pojazdy, haubice, uzbrojenie, PPK, MANPADS i podobne. Słowacja, która przekazała systemy OPL i artyleryjskie?
Czemu wy się tak uparliście na to USA, UK + państwa bałtyckie? To jakaś narracje, że tylko oni są wierni i pomocni?
USA, UK, Polska, Czechy, Rumunia, Kraje Bałtyckie. Spoza NATO Szwecja. Piszę z głowy czyli z niczego.