Pytanie do ludzi na #b2b Jak zgłaszacie nieobecność? Mi kazali każdorazowo zgłaszać do kierownika, na czacie pracowniczym, w systemie gdzie się wpisuje nieobecności i urlopy, wiadomość do team leadera i jeszcze do działu HR. xD To chyba nie jest normalne?
@zogard: No nie jest normalne. Jesteś podwykonawcą, ty masz dostarczyć zadania na czas. Jak cię nie ma to cię nie ma, #!$%@? klientowi do tego jak ma wszystko dowiezione.
A firma niech się pilnuje i nie #!$%@? takich akcji.
@zogard: jak to 'kazali'? masz to wpisane w kontrakcie? jak nie to wypad. jak tak to zmien kontrakt bo zaraz wpadnie kontrol i cie sila przeniosa na uop. ( ͡°͜ʖ͡°)
na prawdziwym b2b sprawa zazwyczaj wyglada tak, ze dajesz znac kierownikowi projektu ze dzisiaj nie dowozisz i elo. chyba, ze masz sztywne terminy i to akurat na teraz - no to sorry,
no nie, to nomenklatura OPa, w umowie może być to "osoba kontaktowa kontrahenta", lub po prostu "ma poinformować firmę jakiś tam kanałem". Przecież jak masz ten przysłowiowy kontrakt z NFZ to też zgłaszasz przerwę w systemie i też mogę nazywać NFZ moim kierownikiem, kto mi zabroni ( ͡°͜ʖ͡°)
2. scisle okreslony czas pracy
tego nigdzie nie napisał. Napisał tylko, że ma zgłaszać przerwy w świadczeniu usług (które nazwał urlopami). Urlop to zwyczajowa nazwa, jak moja żona zamyka gabinet i jedziemy na wakacje to też mówi, że jest na
@zogard: jak czytam komentarze, to mam wrażenie, że połowa osób nigdy nawet nie stała koło b2b, a druga chyba nigdy nie pracowała xD To normalne, że informujesz na b2b o swojej nieobecności. Pewnie pracujesz w dużym korpo, że musisz informować tyle osób, ale już widzę jak US wpada z kontrolą, bo musiałeś wysłać maila, że nie ~będziesz w pracy~ będziesz świadczył usług xD Zresztą OP nie napisał, że musi prosić
dodajmy, że takie coś potem skarbówka może zbadac i ustalić istnienie stosunku pracy obciążając cię opłatami za ostatnie 5 lat
@powaznyczlowiek: tyle w teorii, a w praktyce w większości firm w Polsce tak wygląda b2b, ludzie żyją, nikt nie ustala mitycznego stosunku pracy i biznes się kręci.
@zogard ja pracowałem u Janusza biznesmana gdzie nie było urlopów na b2b tylko odpłatne 26 dni w roku nie świadczenia usług. Oczywiscie jako że byłem jdg to siedziałem w pracy pon pt 8-16
@zogard: też jestem b2b ale warunki pracy mam jak na umowie tj. urlop 26 dni. Też mam kierownika i hr i do nich zgłaszam urlop. Ja jestem tam jakby pracownikiem tylko na b2b, bo się firmie tak pyli
Jak zgłaszacie nieobecność? Mi kazali każdorazowo zgłaszać do kierownika, na czacie pracowniczym, w systemie gdzie się wpisuje nieobecności i urlopy, wiadomość do team leadera i jeszcze do działu HR. xD
To chyba nie jest normalne?
#pytanie #pracbaza #praca #pracait #januszex
Tak, a o co chodzi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A firma niech się pilnuje i nie #!$%@? takich akcji.
@zogard: jak to 'kazali'? masz to wpisane w kontrakcie? jak nie to wypad. jak tak to zmien kontrakt bo zaraz wpadnie kontrol i cie sila przeniosa na uop. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
na prawdziwym b2b sprawa zazwyczaj wyglada tak, ze dajesz znac kierownikowi projektu ze dzisiaj nie dowozisz i elo. chyba, ze masz sztywne terminy i to akurat na teraz - no to sorry,
@luji:
@
@kefas_safek: no, tylko ze z postu OPa wynika ze ma:
1. zwierzchnika
2. scisle okreslony
no nie, to nomenklatura OPa, w umowie może być to "osoba kontaktowa kontrahenta", lub po prostu "ma poinformować firmę jakiś tam kanałem". Przecież jak masz ten przysłowiowy kontrakt z NFZ to też zgłaszasz przerwę w systemie i też mogę nazywać NFZ moim kierownikiem, kto mi zabroni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tego nigdzie nie napisał. Napisał tylko, że ma zgłaszać przerwy w świadczeniu usług (które nazwał urlopami). Urlop to zwyczajowa nazwa, jak moja żona zamyka gabinet i jedziemy na wakacje to też mówi, że jest na
To normalne, że informujesz na b2b o swojej nieobecności. Pewnie pracujesz w dużym korpo, że musisz informować tyle osób, ale już widzę jak US wpada z kontrolą, bo musiałeś wysłać maila, że nie ~będziesz w pracy~ będziesz świadczył usług xD
Zresztą OP nie napisał, że musi prosić
@powaznyczlowiek: tyle w teorii, a w praktyce w większości firm w Polsce tak wygląda b2b, ludzie żyją, nikt nie ustala mitycznego stosunku pracy i biznes się kręci.
Oczywiscie jako że byłem jdg to siedziałem w pracy pon pt 8-16