Wpis z mikrobloga

Nic nie zmieni się w tym kraju, jeśli ludzie nie wyjdą na ulice! Był taki zajebisty moment, kiedy my, kobiety, chodziłyśmy po ulicach. W każdej wiosce, mieścinie, mieście!

Ale został ten protest zakrzyczany! Bo przeklinają, bo źli organizatorzy, bo to nie chodzi o ekonomię….

To było wyjść i drzeć mordę jak my! Każdy o swoje sprawy! To się pochowaliście po piwnicach i z nas szydziliście.

Gdzie są te mężne piwniczki, patrioci ze sklepu wszystko po 5 złotych? No gdzie? W dupie.

Kobiety były bite przez policję, poniżane przez społeczeństwo i tak to się skończyło.

Chodziłam na każdy protest, zrywałam sobie gardło. Było dołączyć, byśmy ten rząd obalili. Teraz już mam w dupie. Już nie mam nadziei. Prędzej stad wyjadę. Jak krew w piach.

#polska #protest
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cocieboli: chodziłem, jeden z niewielu, nawet policja była agresywna, moje 2m wzrostu pomagało.

Mimo że nie zgadzam się ze współczesnym feminizmem (do 3. fali się zgadzam), to brak prawa do aborcji to absolutny skandal. Ten rząd to skandal.

A chłopaczki z wykopu chodzili bronić kościołów przed feministkami wtedy. Debile.
  • Odpowiedz
@cocieboli: protestowałem kiedy rząd odbierał mi wolnośc, wy wtedy cieszyłyście się z kolejnych ograniczeń wolnośc dla wiadomo bezpieczeństwa, nie jesteśmy tacy sami
  • Odpowiedz
@cocieboli Protesty po próbie zaostrzenia prawa aborcyjnego zarżnęły samie panie ze Strajku Kobiet, zamiast skupiając się na luźniej idei ośmiu liter to wprowadziły swoje skrajnie feministyczne poglądy do programu strajku.

Samo "darcie mordy" to za mało, trzeba się zastanowić fo dalej.
  • Odpowiedz
@cocieboli: wiarą w to by sie coś w tym kraju zmieniło. ludzie w polsce są bardzo podzieleni. a tu potrzeba jedność. I ciekawostka apropo rządu zauważyłaś że coraz mniej sie mówi na wykopie o socjalu od czasu dodatku węglowego? 500+ i inne były mocno krytykowane a tutaj cicho w tej sprawie wiesz czemu? bo duża część osób go dostała a nie tak jak 500+ . i im nie chodziło że
  • Odpowiedz
@cocieboli: inna rzecz, że ta nienawiść też się skądś bierze. Dokładnie ze współczesnego feminizmu który atakuje facetów z każdej strony... Taki paradoks - bez 4. fali feminizmu poparcie mężczyzn dla protestu aborcyjnego byłoby olbrzymie, skomplikowany temat :)
  • Odpowiedz
@cocieboli: Gdzie byłaś jak byłby protesty ACTA, gdzie byłaś jak podwyższano podatki, gdzie byłaś jak coraz bardziej jest obniżana kwota transakcji gotówkowej, gdzie byłaś jak wprowadza się kolejne prawa do inwigilacji internetu, gdzie byłaś jak wprowadzano rejestrację kart sim na dowód, gdzie byłaś jak policja terroryzowałą ludzi i ograniczałą swobody obywatelskie kryjąc się za rozporządzeniem xD Nie będziesz już miała wolności tej prawdziwiej, ale wiadomo tobie tylko zależy żeby sobie
  • Odpowiedz
  • 0
@DonTadeo: A co mnie obchodzą panie ze strajku kobiet? Ja mówię o tym, ze nikt wtedy się do nas nie przyłączył. Strajkowaliśmy same. A strajki były ogromne. Ogarnęły cały kraj. Gdzie wtedy byli panowie od ekonomii?? O ile pamietam strajk kobiet zapraszał wszystkich do wspólnych protestów, tylko wszyscy speniali.
  • Odpowiedz
  • 0
@alteron: Jak były protesty ACTA to byłam na nich w Poznaniu, byłam wtedy na studiach. A co do reszty tego co napisałeś, to idź znajdź Boga, bo najwyraźniej go potrzebujesz
  • Odpowiedz
@cocieboli: tak było, speniali i mieli w dupie.
Ale ma też troche racji @DonTadeo, jak zaczęto pod protest podciągać cały feminizm współczesny to faceci się wycofali i zaczęli szydzić. Szkoda że nie potrafili spojrzeć ponad to, ale też troche rozumiem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@alteron: dobrze powiedziane, typiara się pruje ze ktoś nie wyszedl skandować o darmową antykoncepcję darmową skrobankę i socjalnego murzyna 30cm (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@cocieboli: wszystkie protesty w tym kraju były zbyt spokojne, a robienie sobie zdjęć i pozdrawianie policji w jednej części Warszawy, gdy w drugiej ludzie są okrążani, pałowani przez nieoznakowanych wyspecjalizowanych funkcjonariuszy i wielu jest wywożonych poza miasto, to jakaś p--------a groteska. A tu wcale nie ma drugiej Białorusi, że w służbach mają drogę bez odwrotu i nikomu ręka nie zadrży przed gwałceniem ludzi przedmiotami, a z Moskwy przylecą zastępy doświadczonych
  • Odpowiedz