Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Polerował ktoś szybę samochodową? Jak to zrobić ? Jakiś zestaw z Allegro? Mam bardzo porysowaną szybę przednią.

Pisałem do jednego zakładu to mówią że nie robią tego normalnie bo często wychodzą chologramy i mogą najwyżej zrobić tak że jak wyjdzie lipa to nie płacę za usługę.

#motoryzacja #szklarstwo #mechanikasamochodowa #majsterkowanie
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ElCidX: zestaw stówa, dostajesz kawalek filcu o szerokosci 75mm, teraz miej do tego wiertarke, a najlepiej polerke to tez kosztuje i teraz najwazniejsza rzecz, nie mozesz przegrzac punktowo szyby bo Ci peknie, juz nie mowiac o czasie takiego polerowania, a to tez kosztuje, nawet jak robisz sam dla siebie.
  • Odpowiedz
@ElCidX: Miałem rysę od wycieraczki w maluchu. Kupiłem tlenek ceru i te filce, pół dnia walczyłem i na końcu kupiłem nową szybę bo nawet trochę nie udało się tego wypolerować.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ElCidX: wymień szybę, nie wyszlifujesz, co najwyżej hologramy wyjdą i będziesz miał #!$%@? światłem po gałach podczas jazdy. Nie bez powodu profesjonaliści się za to nie biorą.
  • Odpowiedz
Polerował ktoś szybę samochodową? Jak to zrobić ? Jakiś zestaw z Allegro? Mam bardzo porysowaną szybę przednią.

@ElCidX: szybę przednią w samochodzie się wymienia. Jak napisali wcześniej inni. Nie zrobisz tego dobrze sam, nawet w specjalizowanych firmach tego często nie są w stanie zrobić bo wychodzi soczewka albo inne zniekształcenia.
500,- za nową szybę z wymianą to jest super tanio. Ciesz się, że nie kosztuje 1.5k czy więcej.
Przy okazji
  • Odpowiedz