Jest po 21:30 czasu lokalnego w San Diego, a mecz Vekic - Collins jeszcze się nie zakończył - trzeci set został znów przerwany z powodu deszczu.
Na 16, dnia następnego, niby grany jest finał. No to pozdrowienia dla przeciwniczki Igi. Do spania i za chwilę następny mecz do grania. Na pewno taki zawodnik zdąży wypocząć przed finałem...
W deblu nie lepiej. Półfinał ma się wciąż rozegrać po tym singlu, a final grany jest dnia następnego o 13:30.
Nie wiem czy organizatorzy tutaj nie wprowadzą jakiś zmian co do terminarza.
* Półfinał debla o 11:00 (20:00 PL) * Dokończenie półfinału Vekic - Collins nie przed 12:30 (21:30 PL) * Finał debla nie przed 13:30 (22:30 PL) * Finał nie przed 16:00 (01:00 PL)
@skydancer: Prawdopodobnie ze względu na ciężkie warunki związane z wysokim położeniem nad poziomem morza miasta Guadalajara - jest to około 1500 m npm (Śnieżka w Polsce ma 1602 m npm). Zawodniczki w zeszłym sezonie narzekały na lokację.
Dla porównania San Diego to około 20 metrów npm, a finały WTA w Fort Worth 165 m npm
Zawodniczkom ciężej się oddycha ze względu na rozrzedzone powietrze, które również wpływa na grę piłką.
@temp01_01 Badosa jako nr 1 w Guadalajarze. O boże o #!$%@? ( ಠ_ಠ)
Jeszcze śmieszniej to wygląda jeśli spojrzymy na ranking. Od poniedziałku Badosa spadnie na 9 miejsce w rankingu, a na tym turnieju gra jako najwyżej rozstawiona.
Na 16, dnia następnego, niby grany jest finał. No to pozdrowienia dla przeciwniczki Igi. Do spania i za chwilę następny mecz do grania. Na pewno taki zawodnik zdąży wypocząć przed finałem...
W deblu nie lepiej. Półfinał ma się wciąż rozegrać po tym singlu, a final grany jest dnia następnego o 13:30.
Nie wiem czy organizatorzy tutaj nie wprowadzą jakiś zmian co do terminarza.
Btw. Jest drabinka turnieju w Guadalajara https://nitter.net/WTAGuadalajara/status/1581495987960680448#m
Iga [1] i Ons [2] nie grają. Badosa, Sabalenka, Pegula i Sakkari rozstawione są odpowiednio z numerem 1, 2, 3 i 4.
Magda Linette gra z Madison Keys w pierwszej rundzie.
#tenis
Nowy terminarz zostanie podany wkrótce.
* Półfinał debla o 11:00 (20:00 PL)
* Dokończenie półfinału Vekic - Collins nie przed 12:30 (21:30 PL)
* Finał debla nie przed 13:30 (22:30 PL)
* Finał nie przed 16:00 (01:00 PL)
https://m.facebook.com/photo/?fbid=508908597749413&set=ecnf.100058908304669
Jeszcze WTA Finals
Komentarz usunięty przez autora
Dla porównania San Diego to około 20 metrów npm, a finały WTA w Fort Worth 165 m npm
Zawodniczkom ciężej się oddycha ze względu na rozrzedzone powietrze, które również wpływa na grę piłką.
Iga
Jeszcze śmieszniej to wygląda jeśli spojrzymy na ranking. Od poniedziałku Badosa spadnie na 9 miejsce w rankingu, a na tym turnieju gra jako najwyżej rozstawiona.