@trejn: dziekanat: -dzien dobry, chce zmienic plec w systemie i legitymacji na helikopter bojowy -nie -nie czuje sie juz bezpieczny aaaaaeeeeeeeuuurwaaaaaa
@trejn: @GruszkaZembuszka: Legitymacja studencka jako dokument musi mieć tę samą płeć co w dokumentach. Jak się nie podoba płeć to proszę zmienić oficjalnie w dowodzie osobistym ( ͡°͜ʖ͡°)
@trejn: Boże, już widziałem parę tych wysrywów na grupie UP Studencka na FB, co ci ludzie mają k---a w głowach to ja nie wiem ( ͡º͜ʖ͡º) w sumie chyba niewiele, myślą że są czepkiem świata i cały świat się wookół nich obraca.
Zupełnie nie czaje tej sytuacji. Przy całej mojej sympatii dla osób LGBT, to jaki tu jest problem? Jeśli taka osoba zmieniła płeć, ma wydany nowy dowód osobisty z inna płcią to przecież uczelnia musi go zaakceptować.
Chyba ze tu mamy do czynienia z akcja w stylu hurr durr dziś rano jestem facetem proszę mnie zmienić w systemie na faceta, ale za tydzień może mi się odwidzi
Bo przecież ciągle zdarza się, że wykładowca o mojej prośbie zapomni, że nazwie mnie panią albo użyje deadname'u [czyli imienia figurującego w oficjalnych dokumentach i nadanego po urodzeniu, z którym osoba się nie identyfikuje]. Mam epizod depresyjny. Ciężko jest mi znieść ten rok akademicki
Przypominam że chodzi o Alie z instagrama której zaimki to onu/jenu
@Rabusek: Ale bez problemu taka osoba zostanie psychologiem szkolnym tak jak to było niedawno z Aralką. W ogóle to chore żeby osoba która całe życie jedzie na psychotropach i ma litanie zaburzeń może leczyć innych ludzi xD Przecież to identyczny kazus jak prawnik który złamał prawo.
źródło: comment_1665673421ro0pCVz1H5ZcVds8WRXTXx.jpg
Pobierz-dzien dobry, chce zmienic plec w systemie i legitymacji na helikopter bojowy
-nie
-nie czuje sie juz bezpieczny aaaaaeeeeeeeuuurwaaaaaa
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Oczywiście że tutaj jest mowa o osobach non-binary a nie takich które mają zmienioną płeć w dowodzie xD Zainteresuj się tematem zanim napiszesz g---o
@trejn: skąd to przypuszczenie wziąłeś? Z tego obrazka bynajmniej to nie wynika.
Chyba ze tu mamy do czynienia z akcja w stylu hurr durr dziś rano jestem facetem proszę mnie zmienić w systemie na faceta, ale za tydzień może mi się odwidzi
Przypominam że chodzi o Alie z instagrama której zaimki to onu/jenu
Komentarz usunięty przez autora
@trejn: nie rozumiem
To jest głowna bohaterka tych protestów i jedna z organizatorek która domaga się żeby mieć w w danych wpisaną płeć bezosobową
źródło: comment_16656798152fAbUp9XHc0w4KXGA9mpJ6.jpg
Pobierz