Wpis z mikrobloga

@czemu______: chodzi mi o ataki na miasta walenie w cywili nie w wojsko :) wrzuciłem link co amerykanie robili :) dokładnie to samo co dzis putler ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie pisałem czy to dobre czy zle ze chłop ukraine chce zgruzować tylko o hipokryzji ludzi względem takiego iraku naprzykład
  • Odpowiedz
@kiddi: Professor Marc W. Herold of the University of New Hampshire estimated that in the 20-month period between October 7, 2001, and June 3, 2003, at least 3,100 to 3,600 civilians were directly killed by U.S.-led forces

National Geographic researcher Bijal Trivedi stated, "Civilian casualties did occur, but the strikes, for the most part, were surgical.

Nie lubię takich przepychadeł... w końcu to o śmierć cywilów chodzi... ALE
Kacapy w 200
  • Odpowiedz
@kiddi: Irak to specyficzny przykład, powierzchnia 2/3 Ukrainy, tylko 3 mln mniej ludności, a jedno tylko miasto Bagdad to 1/5 całej populacji (2x więcej jak Kijów) + zamiłowanie, razem z Afganistanem, do używania cywilów jako żywych tarcz. Tam poza miastami nie za wiele jest, jakieś szałasy pasterskie i osady na szlakach.

Ataki Amerykanów to nie jest to samo co prezentują ruskie czyli strzelanie w niemal każdym większym mieście w bloki mieszkalne
  • Odpowiedz