Widzę, że jest spora masa przygłupów na wykopie, którzy każdego kto podejmie temat wojny nuklearnej wyzywa się od onucy, ruskiego agenta itp (wstaw co chcesz). Otóż drogie przygłupy z bańki wykopowej - temat jest obecnie poruszany od poważnych mediów typu reuters po ukochane tvp dla pierwotniaków umysłowych. Nie poruszanie trudnego tematu go nie wygasi. I lepiej wiedzieć, że prawdopodobieństwo (chocby bardzo niskie) istnieje, niż żeby walić jak 13 latek ciągle jedynie memy z #russiahateclub jakiś nakoksowanych typów, czy co tam ku&wa wymyślacie (good for you ( ͡°͜ʖ͡°) ) Warto się dowiedzieć jak się zachować w razie zagrożenia, żeby zachować spokój, słuchać komunikatów rządowych itp. itd. Jesteśmy krajem, którego to bezpośrednio dotyczy, czy tego chcemy czy nie. Zagłuszanie tematu to kretynizm. Debilne komentarze usuwam. #ukraina #wojna #przyglupy
@galgal: Pisałem jakiś czas temu, że obecnie zwiększy się częstotliwość rozmów na ten temat i zmieni się też narracja zachodu.
Zachód (głównie USA), zmieniło ton debaty z "wyluzujcie nie będzie atomu" do "jak będzie atom to zobaczą co możemy z nimi zrobić".
Powodem tego jest nieokazywanie słabości putinowi. Bierność i uspokajanie, mogłoby przez ruskich zostać uznane właśnie jako słabość i nieprzygotowanie, co po ataku jądrowym doprowadzi do szoku i braku reakcji.
@Jestem_robotem123: no to, że Ty to wiesz, a większa reszta społeczeństwa gwarantuje ci, że zaczęłaby panikować. Kur*wa 5 wypadków Covid było i cukru ze srajtaśmą nie mogłem kupić XD podejmowanie ciężkich tematów uświadamia społeczeństwo imo
Jak to jest, że mieszkam kilkaset metrów od policji, impreza nade mną na całego, dzwoniłam godzinę temu i dalej nie przyjechali ( ͡°ʖ̯͡°) #zalesie #polska
Pojawia się w Polsce 3/10 murzyn.Co na to Polka? "Zakochałam się" "potrzebuje te geny" "czemu nie ma więcej takich w Polsce". #p0lka #blackpill #logikarozowychpaskow
Warto się dowiedzieć jak się zachować w razie zagrożenia, żeby zachować spokój, słuchać komunikatów rządowych itp. itd. Jesteśmy krajem, którego to bezpośrednio dotyczy, czy tego chcemy czy nie. Zagłuszanie tematu to kretynizm. Debilne komentarze usuwam.
#ukraina #wojna #przyglupy
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Zachód (głównie USA), zmieniło ton debaty z "wyluzujcie nie będzie atomu" do "jak będzie atom to zobaczą co możemy z nimi zrobić".
Powodem tego jest nieokazywanie słabości putinowi. Bierność i uspokajanie, mogłoby przez ruskich zostać uznane właśnie jako słabość i nieprzygotowanie, co po ataku jądrowym doprowadzi do szoku i braku reakcji.
@galgal: No istnieje, ale czy naprawdę potrzebujemy po kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt tematów dziennie o tym?
@galgal: no i nie strajkować ( ͡° ͜ʖ ͡°)