Byłem znów na seansie Avatara 1 2D, przyznam, że film się wcale nie zestarzał, dalej robi nanie super wrażenie w kinie.
Ciekawostka taka, że po filmie puścili bonus ok 3min kawałek części 2. Pokazujący różnorodne i ciekawe zwierzęta w oceanie oraz jakieś dzieci-avatary nurkujące w wodzie. Jedne mieszkające tam, bez problemu oddychały pod wodą a drugie dopiero się uczyły. Nie umiem tego znaleźć na youtube, więc pewnie dostępne tylko w kinie.
@Aguirre_gniew_brzozy: Ja właśnie wróciłem z IMAX 3D. Nie nastawiałbym się, że ci urwie dupę z wrażenia, ale ogląda się przyjemnie. Efekt głębi jest widoczny praktycznie przez cały film i od czasu do czasu coś "wyskakuje" z ekranu. Nie powiedziałbym też, żeby odstawał jakkolwiek od dzisiejszych produkcji, jeśli idzie o efekty (w porównaniu do takich marveli to chyba na plus xD).
Ciekawostka taka, że po filmie puścili bonus ok 3min kawałek części 2. Pokazujący różnorodne i ciekawe zwierzęta w oceanie oraz jakieś dzieci-avatary nurkujące w wodzie. Jedne mieszkające tam, bez problemu oddychały pod wodą a drugie dopiero się uczyły. Nie umiem tego znaleźć na youtube, więc pewnie dostępne tylko w kinie.
#avatar #avatar2 #kino #film #filmy #ciekawostki
@macgar: to są tacy ludzie, którzy idą na to w 2D? W życiu...
@Aguirre_gniew_brzozy: stary, ale poprawione efekty, na końcu jeszcze masz fragment z nowego. A dwójka w grudniu ma premierę.
@Aguirre_gniew_brzozy: no w żadnym innym filmie nie ma tak dobrego 3D. W żadnym.