Wpis z mikrobloga

Długo się wstrzymywałem ale obejrzałem w końcu Top Gun Maverick bo bałem się, że zniszczy mi ten film dobre wspomnienia o pierwszej cześć i miałem rację. Ten film jest tan niesamowicie sztampowy i infantylny, że czułem się jakby scenariusz był napisany przez autora kreskówek dla dzieci. Zły generał który uważa, że pilotów zastąpi AI. Syn Goosa który nie jest jeszcze gotowy. Maverick który jest nierozumianym geniuszem w którego nikt nie wierzy poza jego przyjacielem... który umiera na raka xD Do tego cały film był co chwilę przeplatany takimi banalnymi nawiązaniami do pierwszej części. Maveirck oglądający stare zdjęcia będące stop klatkami z pierwszej cześci filmy przy akompaniamencie smutnej muzyki. Syn Goosa który gra w barze Great Balls of Fire w scenie która jest w zasadzie remakiem z pierwszej ceści. Przez cały ten film miałem przed oczami cholerne Member Berries z South Parku xD Na to, że lotnictwo będzie ukazane w sposób choć trochę realistyczny to nawet nie liczyłem. Nie polecam 4/10.
#film
DooBeeDooBee - Długo się wstrzymywałem ale obejrzałem w końcu Top Gun Maverick bo bał...

źródło: comment_1664545420vi8U1XckIIHDXBxYtOCjAQ.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
Ten film jest tan niesamowicie sztampowy i infantylny

@DooBeeDooBee: ...jak jego pierwsza część

Przypomnę że to nie jest film wojenny, ani żaden ambitny.
W pierwszej części fajne było to że były samoloty,
  • Odpowiedz
@DooBeeDooBee: pierwsza część też była tragicznie słaba, aż się zdziwiłem jak ostatnio obejrzałem pierwszy raz od dzieciństwa. Było dużo lepszych filmów o lotnictwie w latach osiemdziesiątych.
  • Odpowiedz
Jeśli oczekiwałeś wielopoziomowych rozkmin moralnych, nieoczekiwanych zwrotów akcji, realistycznie oddanych scen batalistycznych, no to faktycznie mogłeś się zawieść

@Djelon: Jest od cholery filmów akcji lub w podobnym klimacie które są w miarę realistycznie, mają ciekawe postacie a jednocześnie nie są infantylną bajką dla dorosłych. Dunkierka, Szeregowiec Ryan, Snajper, Black Hawk Dawn, czy Marsjanin by wymienić kilka. Tłumaczenie, że film akcji musi być głupi bo to film akcji i ma mieć
  • Odpowiedz