Aktywne Wpisy
JaNieGejJaPapiesz +400
Za każdym razem jak pomyśle jak polska jest #!$%@? po chwili navhodzi mnie refleksja że moglo być gorzej. Mógł byc jakis batustan w afyce albo jakieś gówno w azji typu chiny lub jakieś slumsy w ameryce południowej. Nie jest może suuper ale moze być
#gownowpis
#gownowpis
dziadeq +454
Miesiąc temu: kobieta była gwałcona, dlaczego ludzie nie interweniują!?
Ludzie interweniują:
#bekazlewactwa #afera
Ludzie interweniują:
#bekazlewactwa #afera
Być może Radkowi Sikorskiemu trzeba jednak zwrócić honor.
Marcin Samsel powiedział ciekawą rzecz - a co jeśli tweet „thank you, USA” MIAŁ się ukazać i MIAŁ zostać rzucony Ruskim prosto w twarz? Podobnie jak nam, Polaczkom, żeby wykluczyć wątpliwości, po co to zostało zrobione i jak USA widzą nowy porządek w Europie, tj. koniec niemieckiej hegemonii. To byłby też bardzo czytelny sygnał dla Niemców - zapomnijcie o dogadaniu się z Rosją.
Dziś już widać, że rosyjska propaganda wcale nie wykorzystała potencjału tkwiącego w tym zdarzeniu. Jest o tym podejrzanie cicho w rosyjskich mediach co oznacza, że to nie była ich robota. Bo w sumie można uznać to wysadzenie za kompromitację rosyjskiej polityki na wielu polach. Dlaczego jakiś Sieroża daleko za Uralem miałby się cieszyć z wysadzenia projektu, którym szczycił się Putin, w który Rosjanie zainwestowali miliardy i który miał być energetycznym batem na Europę? Skoro tak łatwo ktoś przeprowadził sabotaż na jedną z największych inwestycji Rosji po upadku ZSRR, trudno przekuć to w propagandowy sukces. Proste umysły ludzi z prowincji tym bardziej miałyby problem ze znalezieniem racjonalnych powodow tego wydarzenia.
Radek agentem? W sumie teraz sobie uświadomiłam, że pierwsza rzecz, jaka mi przyszła do głowy po zobaczeniu jego sławnego tweeta to „przecież on ma żonę Amerykankę dość dobrze zorientowaną w planach polityki USA, dlaczego mając obok siebie taką osobę wysłał takiego kompromitującego tweeta?”.
Teraz już chyba wiem
Btw polecam rozmowę Piński-Samsel https://youtu.be/Q-lyWopwxuE
#geopolityka #rosja #usa
@kociooka: Też mi sie zdaje, że gdyby to było ich dzieło to już w ciagu 2 dni rzuciliby jakies fejk dowody i zdjecia jak to robili w przypadkach podobnych - zestrzelenie Boeinga np.
Z drugiej no osobiscie nadal podejrzewam Rosje.
@BigGuy: @kociooka: @szurszur: Już pchają narrację o winie Zachodu w tej sprawie, patrz artykuł СВР заявила о наличии у РФ данных, указывающих на западный след в ЧП на "Северных потоках" na Interfaxie (nie chce mi się omijać wykopowych zabezpieczeń antyonucowych)
Nie, Sikorski wg mnie coś #!$%@?ął bez sensu, jaki był tego sens - nie mam pojęcia. Ale nie liczyłbym tutaj na żadne szachy 7D ani zakulisowe rozmowy z USA. Brzytwa Ockhama -> głupota Sikorskiego jest
@kociooka: Plotki krążą od lat 90. i jego przygody z Afganistanem po studiach w UK. Choć wtedy potrzebowaliśmy specjalistów i Sikorski został szybko ważną osobą w kręgach rządowych. Natomiast może ze względu na ciężki charakter lub podejrzenia co do agentury był wycinany z kluczowych stanowisk zwłaszcza w PO i dziś nie ma szans na pełnienie ważnych funkcji.