Wpis z mikrobloga

@FrasierCrane: ten peterson to dno moralne. Posłuchaj sobie co on gada na temat wojny i putina. Onuca do kwadratu

@czokobons: napisałem przecież, że nie zawsze ma rację. Nigdy nie rozumiem podejścia wszystkiego co dana postać reprezentuje tylko dlatego, ze się w czym (ważnym dla nas) z nią nie zgadzamy. Dlaczego społeczeństwo robi się takie zerojedynkowe, czy naprawdę nie można sobie selekcjonować treści, które ktoś głosi? Tylko od skrajnosci
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: z jednoczesną presją społeczną na to, aby byli zaradni, silni

Bardzo dobra presja społeczna. Aby być odważnym i odpowiedzialnym, potrzeba siły. Natomiast zaradność jest bardzo pozytywną cechą, każdy powinien ją rozwijać. Siła i zaradność to uniwersalne pożądane przymioty - zarówno u mężczyzn, jak i kobiet.
  • Odpowiedz
@Oseghe: co do mówienia o niczym: to jest chyba serio domena psychologów. Osobiście znam dwóch prywatnie i jednego u którego próbowałem tej słynnej terapii. I chyba serio to jest ich sposób komunikacji, mówienie na około i jak najwięcej byle żeby mówić, możesz dać im dwie godziny na wypowiedź, oni zaleją cię słowotokiem, a jak przyjdzie streścić o czym to było to ciężko stwierdzić. Wiem, że trzy osoby to strasznie mała
  • Odpowiedz