Wpis z mikrobloga

Wchodzę sobie na #neuropa żeby przyjrzeć się bliżej poglądom lewej strony a tu tylko Kościół, #konfederacja, Narodowcy i #pis. Brakuje autorytetów po waszej stronie? No jak to jest neur0pki, macie się na światłych freethinkerów a poziom na tagu jak w piaskownicy albo i gorzej. Wyłącznie szydera niskich lotów. Do tego zachowujecie się jak jeden organizm, w sposób bardzo plemienny, wręcz prymitywny. Myślałem, że poglądy to spektrum na osi (tak jak płcie, prawda?). Zatem może przestańcie zachowywać się jak stado zwierząt i zacznijcie myśleć samodzielnie. #polityka
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Latarenko: ale oni atakują tylko we własnym bagienku i radoście przy tym pluskają. A potem dziwne, że poparcie dla grup, które atakują jest wciąż wysokie.
  • Odpowiedz
@Leniek: potwarzanie hasełek szurów żeby zasugerować, że jestem szurem bez żadnych podstaw?

Wyłącznie szydera niskich lotów.

Przykładów jak widać nie trzeba daleko szukać.
  • Odpowiedz
@cinu4: "myślcie samodzielnie" to jest tak głupi zwrot że aż nie mogłem się powstrzymać xD

swoją drogą jak słusznie zauważyłeś przejęty przez szury.

Mógłbym nawet polemizować że brak przekazu ideologicznego na tagu to właśnie oznaka samodzielnego myślenia
  • Odpowiedz
@Leniek: wam się ten zwrot źle kojarzy ale dla większości ludzi jak neutralny. Samodzielne myślenie to hasło raczej pozytywne w dzisiejszych czasach, gdy rozrasta się podział na dwa obozy i tworzą się mini-sekty w internetach. Warto czasem zdystansować się od grupek do których przynależymy i popatrzeć na świat z boku.
  • Odpowiedz
@cinu4: no niestety szury sobie go przywłaszczyły i dlatego tak się kojarzy.

A samo hasło nie niesie w sobie żadnej treści, jest puste jak cytaty pałlo kołelo
  • Odpowiedz
ja lubię dyskutować z lewakami irl i wielu z nich jest ogarniętych. Tu jest totalne szambo i degeneracja.

@cinu4: gdzie ty takich znajdujesz?

Ja na przykład irl mam znajomych zarówno sebixów "patryjotów" jak i lewaków. I ich poziom jest porównywalny czyli dyskutować się nie da.
  • Odpowiedz
@Mezomorfix: może obracamy się w innym środowisku. Może mam po prostu szczęście. Ale często gdy dyskutujesz z lewakiem w małym gronie to wygląda to zupełnie inaczej niż na jakichś marszach czy na wykopie. Piszę tu oczywiście o umiarkowanych lewakach, nie tej skrajnej degeneracji. Bo z nią nie mam wiele do czynienia.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@cinu4: neuropa to generalnie nie jest lewa strona, tylko miks różnych ludzi, którzy nie są za konserwatywna wizja świata. A jak o poglądy pytasz, to raczej tam dominuje neoliberalizm. Stąd twoje zdziwienie i fakt, że nie znalazłeś tego, czego szukałeś. Szukałeś potwierdzenia bańki
  • Odpowiedz