Aktywne Wpisy
PanNieznanypl +49
Idąc do biura niestety zawsze mijam palarnie, na niej stoja zawodnicy z #kolchoz typowe sebki i panie lekkich obyczajów albo janusze, zawsze gdy ich mine słyszę za plecami jak mnie obgadują XD biurowy znowu w koszuli stanołby na produkcji by zobaczył XD inteligencja nie idzie w parze z wykształceniem, ale człowiek co jednak skończył te studia umie się zachować
#pracbaza #praca #korposwiat #korpo
#pracbaza #praca #korposwiat #korpo
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej. Jestem w związku z dziewczyną prawie dziewięć miesięcy i szczerze? Strasznie jest dla mnie ten związek wyniszczający. Kocham ją bardzo, widzę, że ona mnie też, ale jest jeden mankament. Zabrania mi bardzo dużo. Wczoraj miałem awanturę o to, że powiedziałem jej, że chcę zacząć znów chodzić na siłownię, a ona na to, że "nie godzę się na to, abyś chodził na siłownię". Zapytałem dlaczego, pokrętnie usłyszałem oczywiście, że
Hej. Jestem w związku z dziewczyną prawie dziewięć miesięcy i szczerze? Strasznie jest dla mnie ten związek wyniszczający. Kocham ją bardzo, widzę, że ona mnie też, ale jest jeden mankament. Zabrania mi bardzo dużo. Wczoraj miałem awanturę o to, że powiedziałem jej, że chcę zacząć znów chodzić na siłownię, a ona na to, że "nie godzę się na to, abyś chodził na siłownię". Zapytałem dlaczego, pokrętnie usłyszałem oczywiście, że
Jest czasami taki moment w życiu, w którym czujesz, że chciałbyś się podzielić swoją widzą i doświadczeniem, aby chociaż spróbować troszkę naprawić zepsuty już świat (albo też chcesz zabić czas w pracy, ale to byłoby nieładne).
Dziś jest ten dzień, w którym przekaże wam coś bardzo ważnego.
Jest w tym ułamek radości włoskiego la dolce vita i stan błogiej indyjskiej nirwany.
Do brzegu, od 6 lat codziennie o godzinie 10 rano w pracy jem serek wiejski i mogę szczerzę przyznać, że opanowałem tą sztukę do perfekcji. Wielu ludzi je serek wiejski czy też grani bezpośrednio po wyjęciu z lodówki, co jest istnym barbarzyństwem. Nie wolno tak robić. Kluczem do zgłębienia głębi aromatu pochodzącego z laktacji bydła jest odpowiednia temperatura. Jaka zapytacie? Nie wiem, ale jakoś 3 godziny po wyjęciu serka z lodówki tak na oko. Aksamitna mleczna masa robi się wówczas ciepła. Wtedy i tylko wtedy należy otworzyć wieczko i rozkoszować podniebienie. Dlaczego godzina 10 rano? To mój pierwszy posiłek, także z głodu. Dwugodzinne (od 8 start pracy) oczekiwanie na małą przyjemność i zaspokojenie macieja, to jest to. W tym czasie polecam pić mięte, a kawę dopiero około 11 już po pierwszym stolcu.
Abyście niepotrzebnie nie błądzili po korytarzach dyskontu polecę wam dwa najlepsze serki, które w zależności od szkoły gęstości serka, pomogą wam wejść na drogę granistanu. Droga zwaną drogą dużych ziaren jest najłatwiejsza dla początkujących, ale też najdroższa - serki piątnica. Alternatywą, którą osobiście podążam, jest płynna droga małych ziaren, jest taniej - serki pilos z lidla. Pozostaje jeszcze kwestia ile zjeść tej ambrozji, nie mniej ni więcej 200g dziennie z wyjątkiem weekendów.
Gwarantuje, że już po pierwszych tygodniach wejdzie wam to w życie i nie będziecie chcieli zrezygnować, a życie stanie się lepsze.
Na koniec trochę liczb:
251 dni roboczych - 26 dni urlopu = 225 dni drogi. Serek pilos ~1,7zł, serek piątnica ~2,1zł.
Koszt roczny 382,5zł lub 472,5zł za 45kg serka. Obliczając objętość tej masy wychodzi na oko:
0,000017 boiska piłkarskiego
To chyba tyle, w razie pytań pytajcie, pomogę przy pierwszych krokach ku oświeceniu.