Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Panowie, planuję ślub za 3 lata i zgodziłem się by lub miała 2 członowe nazwisko (kwestia prac naukowych) jednak wyskakuje mi ona teraz z 2 członowym nazwiskiem dla dzieci xD W sumie mnie zatkało i nie wiem co mam powiedzieć. Wydaje mi się to dziwnie i trochę komplikujące życie dzieci
#zwiazki #slub #nazwisko #kiciochpyta

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6333057db3914a7ecae7c2d9
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
  • 30
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Zgodził bym się, ale tylko jak połączenie brzmi śmiesznie. Wiadomo - jak któreś z Was ma na nazwisko Ruchała, to każde dwuczłonowe będzie dobrze, ale są też inne: Baran-Kaczka, Starszec-Nowacki, dużo kombinacji może zabawnie brzmieć. Może skrzywdzicie trochę dziecko, ale ja mogę z tym żyć.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Podwójne nazwisko mają raczej dzieci jakichś wysoko postawionych ludzi, gdzie to nazwisko rodowe coś znaczy. Kowalski-Nowak lub Kamiński-Wójcik lub inne pospolite połączenie u dziecka będzie zwyczajnie śmieszne i pretensjonalne. Na pewno spotka się z uwagami innych rodziców, które to dzieci usłyszą i będą powtarzać. Będzie powód do wyśmiewania kolegi z klasy, bo się śmiesznie nazywa.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jakbym był tą kobietą to po takiej sytuacji bym Cię rzucił XD
Co ty masz #!$%@? za problem z tym, żeby bombel miał podwójne nazwisko i jak to niby komplikuje mu życie? Kobieta 9 miesięcy się będzie męczyć a ty zachowujesz się jak zretardziałe dziecko w tak prozaicznej sytuacji, Jezusie Nazarejski...
  • Odpowiedz
Będzie powód do wyśmiewania kolegi z klasy, bo się śmiesznie nazywa.

@Nemayu: Dzieciaki jak się będą chciały do kogoś przywalić i "zdominowaćł" to zrobią to na podstawie nawet koloru sznurówek przy butach. Kończyłem wiejskie gimnazjum i miałem w klasie dwie osoby z dwoma nazwiskami (było to adoptowane rodzeństwo), a do równoległej klasy chodził chłopak, który miał dwuczłonowe nazwisko (matki i ojca) i nikt nie robił z tego podśmiech^jek, patologią jak się
  • Odpowiedz