Aktywne Wpisy

uncle_freddie +399
Barcelona 2 - 0 Borussia; Robercik Lewandowski
MIRROR: https://streamin.one/v/3bb19519
#mecz #golgif #fcbarcelona #golgifpl #ligamistrzow
MIRROR: https://streamin.one/v/3bb19519
#mecz #golgif #fcbarcelona #golgifpl #ligamistrzow
źródło: b2r
Pobierz

Jezeli barca wygra LM i Puchar krola to lewy dostanie zlota pilke? czy inny pilkarz #mecz

Rowerzyści i drogi dla rowerów wciąż nie są przez pieszych traktowani na równi z kierowcami pojazdów mechanicznych i jezdnią. Być może wynika to z tego, że większy respekt odczuwają przed masywnymi i jadącymi z większą prędkością samochodami niż przed rowerami. Po 21 września nowe przepisy drogowe skłonią spacerowiczów do zmiany takiego nastawienia. Przechodząc na drugą stronę pasa, po którym poruszają się rowerzyści, będą musieli zachować taką samą ostrożność i stosować identyczne zasady, co w przypadku przekraczania jezdni. Piesi powinni przechodzić na drugą stronę drogi rowerowej tylko w miejscach do tego wskazanych, tj. oznaczonych jako przejście dla pieszych. Będzie też możliwe skorzystanie z przejścia sugerowanego na takich samych zasadach, co na jezdni."
Znalazłem. Coś takiego jest tutaj jeden fragment - ten pogrubiony. To znaczy, że rowerzysta widząc pieszego będzie się musiał zatrzymać jak samochód, czy to pieszy będzie musiał stanąć?
@Tatiagla: to jedno i wiem chodzi o co innego. jak się to ma do podejścia do pasów na ścieżce rowerowej. Tak jak w przypadku drogi? Znaczy pieszy się zbliża do przejścia i rower musi się zatrzymać widząc pieszego tak jak samochody czy nie. W obu przypadkach użyte jest sformułowanie przejście dla pieszych.
@Tatiagla: będzie miała łatwiej wyznaczać mandaty za przejście w nie dozwolony miejscu, czyli samo chodzenie po ścieżce rowerowej. Nie wiem czy policji było by łatwiej coś rozstrzygać jak wiedzę że sami popełniają błędy nie rozrozniajac wejścia na pasy z zachowaniem ostrożności a wtargniecia.
@Tatiagla: chodzi mi o to czy tak jest żeby nie wpaść pod czyjeś koła będąc przy tym winnym