Wpis z mikrobloga

@Kantar: dehumanizacja, z punktu widzenia innego kraju w innych okolicznościach sami byliby takim bydłem jak mityczne kacapy. Po prostu ludzie są wszędzie #!$%@? jak i jest pare dobrych osób i sporo pomiędzy. Z prymitywnego plemiennego punktu patrzenia my-oni tak jest wygodniej stworzyć wroga, którego potem bez skrupułów zabijesz na wojnie. Od chyba taka jest właściwość zwierząt z gatunku homo sapiens.

mogli wyjść wcześniej

@Kar98k: my nie potrafimy wyjść i stawić czoła tym którzy rozpieprzają nasz kraj i potulnie wykopki odświeżają #pgg żeby jaśnie pan dał im taniej węgiel, a co dopiero w Rosji gdzie za pokazanie pustej kartki na placu czerwonym możesz dostać #!$%@? od służb.
@Kantar: no skoro nie widzę belki w swoim oku to zakładam że moja ojczyzna atakuje inne państwo, albo robi coś jeszcze gorszego, bo jeśli nie to przecież teza że nie wychodzimy na ulicę jest zupełnie bez sensu
@zielony-mis: nie no robiłem super trolling. Ogólnie nie mówię tutaj że rząd polski = rosyjski. Tylko to ile osób pisze że rosjanie godzili się na wzrost autorytaryzmu to teraz ich #!$%@?ć. Gdzie w Polsce przecież też to postępuje, np rząd szpiegował opozycje i nikt nic nie robi. I oczywiście nie jest to nawet blisko poziomu rosji tylko jeśli chodzi o protesty to równoważy to to, że u nas za protestowanie praktycznie