Aktywne Wpisy
Jeżeli nauczyciele w szkole charakteryzowali Cię przymiotnikami:
"Cichy. Spokojny. Grzeczny"
to wiedz, że słowa te stanowiły wyrok śmierci społecznej.
#przegryw #przegrywpo30tce
"Cichy. Spokojny. Grzeczny"
to wiedz, że słowa te stanowiły wyrok śmierci społecznej.
#przegryw #przegrywpo30tce
4mmc-enjoyer +18
41 354 - 1 = 41 353
Wilk z Wall Street
Będę trochę odmiennym głosem w całym tym "spuszczaniu" się nad tym filmem.
Historia opowiedziana bardzo sprawnie i ciekawie, te 3 godziny (+0,5h reklam) nie ciążyły mi bardzo, owszem momentami się nudziłam, świetni aktorzy, świetna gra aktorska, kamera i w ogóle ale..
Sama historia nie przypadła mi do gustu, ja wiem że to based on true story i w ogóle, ale jednak nie, to już było. I ogólnie wszystkie sceny imprez, ćpania itd do bólu przypominały mi.. rodzime #warsawshore które co tydzień mogę obejrzeć na mtv z tą różnicą, że w Wilku było to okraszone wielką ilością $$$ i o wiele lepszych dup - aha no i nie ukrywali ćpania.
I faktycznie tak jak w internetach przeczytałam - wulgarny. Zdecydowanie nie dla takich osób, ktore widziałam na widowni w kinie +60, a i pewnie moim rodzicom bym tego filmu nie poleciła mimo ich ogólnego "wyluzowania". Dla młodszych widzów, definitywnie. Ale nie wiem czy nie mogłam tych ponad 3h lepiej wykorzystać.;)
6/10
dla mnie ten film był cholernie przewidywalny i oczywistym od samego początku było kiedy i jak się skończy, a mianowicie:
a tak poważnie to tu jest zupełnie innego rodzaju przepych, ten film jest o wiele bardziej wulgarny.. i ogólnie jak dla mnie lepszy od Gatsbiego.;]
ale trochę tak jest jak piszesz