Aktywne Wpisy
Vamyss +354
Wczoraj miałem urodziny będzie trzeba się zapisać na kolonoskopię bo już lvl 31 here. Wchodzę po dyżurze około 19:20, #rozowepaski lvl 25 powiedział ze będzie u mnie za około 50 minut bo jeszcze musi coś załatwić. Otwieram drzwi i słyszę jak ktoś śpiewa mi sto lat. Nagle zza roku wychodzi moja z torem, który upiekła w tajemnicy i z uśmiechem na twarzy wita mnie w drzwiach.
Mnie zamurowało. Jestem z nią od
Mnie zamurowało. Jestem z nią od
toitakniemaznaczenia +263
mam dziś urodziny
#frenpill
#frenpill
Na ten przykład: ja od lat z przerwami pakuję dosyć mocno na siłce i trenuje cardio. Ważę ok 100kg i moje BMI wskazuje na otyłość I/II stopnia, chociaż wyglądam w sumie ok.
Wiadomo - mam jeszcze jakiś zapas (+-10kg myślę) na redukcję, ale nawet ciężko mi sobie wyobrazić jak bym wyglądał przy teoretycznie idealnej wadze - 72kg xD
I tak jest w zasadzie z każdym z kim rozmawiam
Czy jest tu ktoś kto ma poprawne BMI i jest zadowolony ze swojego wyglądu (w sensie sylwetki)? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pytanie #odchudzanie #mikrokoksy #mirkokoksy
Komentarz usunięty przez autora
Dla takich ludzi jest BMI -> dla ludzi, kjtórzy ledwo co kleją bazę, że człowiek może tyć, może chudnąć i tyle.
BMI
są indeksy opierające się na pomiarach obwodu ciała zamiast wadze ale też będzie to niedokładne bo tluszcz potrafi się odkładać w różnych miejsach a pomiar taśmą jest też podatny na błędy
https://www.nature.com/articles/s41598-018-29362-1
tak jak pisałem, obwód pasa też może być nie do końca miarodajny jak komuś tłuszcz idzie w dupę albo nogi i sam pomiar obwodu w pasie jest narażony na błąd, za mocno ściśnie się taśmę, za luźno, na wdechu czy nie itp.
@bartt345: jestem na redukcji :P mówiąc mam zapas 10kg mam na myśli tak naprawdę, że tyle zamierzam zrzucić. Ale serio wydaje mi się, że tyle brakuje mi do idealnej wagi, a tu BMI z monitora każe mi 1/3 schudnąć xP