Wpis z mikrobloga

Prawie rok temu złożyłem papiery do SW lekarze i inne gówna zajęły kilka tyg w styczniu miałem komisję odrzucili mnie ze względu na tatuaże, odwołałem się 5 miesięcy czekałem na komisję odwoławcza po komisji dwa miesiące czekałem na list z wynikiem, dziś dostałem list "zdolny do sluzby" jak dobrze pójdzie jeszcze w tym roku zmienię pracę oby na lepsze wiem że lekko nie bd ale w sw powinienem trochę lepiej zarabiać, trzymajcie kciuki #sluzbawiezienna #gownowpis
  • 27
  • Odpowiedz
@Bakardi: Jak się czujesz w ochronie? Bo zakladam że tam trafiłeś
wzrost < 180 cm here i się zastanawiam czy nie będę się kompromitował przy osadzonych miśkach. Wielu tam funkcjonariuszy podobnego wzrostu?
  • Odpowiedz
  • 0
@wiesiu2: siema zastanawiam się nad tym pozwoleniem na broń jestem w służbie już prawie 2 lata, mam pytanie czyli co z tego co napisałeś to wystarczy że napisze wniosek zapłacę 250zl zapisze się do stowarzyszenia 10zl rocznie i mam już pozwolenie na broń? Bez żadnych egzaminów testów czy tym podobne? Drugie pytanie jakiego rodzaju broń będę mógł posiadać jeżeli to będzie pozwolenie kolekcjonerskie, jakieś wybrane modele broni czy jak to wygląda?
  • Odpowiedz
@Bakardi: wszystko masz opisane na https://braterstwo.eu/dla-zolnierzy

będąc mundurowym z przydzieloną bronią służbową jesteś zwolniony z egzaminu i badań, płacisz tylko za wniosek o pozwolenie, 252zł

broń możesz chyba taką na jaką masz przeszkolenie, czyli jak masz pistolet służbowy i karabin to pewnie pistolety i karabiny centralnego zapłonu będziesz mógł kupować, natomiast strzelby czy bocznego zapłonu już nie, ale musisz sam dokładnie doczytać bo aż tak się tą ścieżką nie interesowałem

ps.
  • Odpowiedz