Wpis z mikrobloga

@misiekmr: Super transfer k---o. Kupmy emeryta, który zażąda wysokiej pensji i strzeli do końca sezonu max 4 gole. Seems legit. Sądzę, że raczej Arsene będzie polował na max 24-25 latków.

EDIT: Gdybym miał stawiać jakiego napastnika kupią, a pewnie kogoś kupią, to postawiłbym na Griezmanna z Sociedad albo Finbogassona z Heerenven.
  • Odpowiedz
@Pustulka: Porównywanie Podolskiego i Griezmanna to trochę śmieszne jest imo. To są dwaj zupełnie różni gracze. Na mecze przeciwko silnym rywalom gdzie trzeba się liczyć z koniecznością gry z kontry taka para Walcott - Griezmann byłaby zabójcza ze swoją techniką i szybkością. Do tego z tyłu Ozil, który jest w stanie zagrać im 50-metrową piłkę w uliczkę. Widziałbym to :D
  • Odpowiedz
@Pietal: porównanie jak najbardziej słuszne obaj grają na skrzydłach i obaj kompletnie sobie nie radzą jako napastnicy. Griezmann nie bez powodu gra w Sociedad jedynie jako lewy skrzydłowy, a gra w La Lidze jest mniej wymagająca niż w Premier League. Walcott już też udowodnił, że nie potrafi grać jako napastnik, a tych 50-metrowych piłek w uliczkę nie potrafi wykorzystać. Poza tym 4-4-2, ustawienie dwóch takich samych typów zawodników, nie za
  • Odpowiedz
@Pustulka: Nie mam nic do Arsene'a bo to geniusz ale trochę mógłby rozruszać tę swoją taktykę. Przeciwko lepszym drużynom to się kompletnie nie sprawdza czym grają (patrz łomot od City). Znowu na Bayern będzie liczenie na to, że Giroud albo Mertesacker co wsadzą z głowy po stałym fragmencie albo Walcott/Ozil/Ramsey pokażą coś magicznego, to chyba trochę za mało. Moim zdaniem właśnie Griezmann jako taki wolny elektron/fałszywa 9 w parze z
  • Odpowiedz
@Pietal: Na lewe skrzydło Wunga ma Podolskiego i Chamberlaina w obwodzie Cazorlę oraz Wilshere = nikogo na tą pozycję nie sprowadzi, a Griezmann wątpię by chciał zmienić klub tuż przed mistrzostwami świata.
  • Odpowiedz
@Pustulka: Nie chodzi mi zupełnie o lewe skrzydło, mam na myśli napastnika, taką fałszywą 9 gdzie jakoś mi ten wspominany Griezmann cały czas pasuje. Ogólnie gracza o tej charakterystyce (szybki, zwrotny z dobrym dryblingiem) chciałbym zobaczyć na Emirates już w tym okienku.
  • Odpowiedz