Wpis z mikrobloga

@Nieszkodnik ale prosiłem Cię żebyś nie odpisywał i nie oznaczał tak? Ciężko dociera do kapuścianego łba? Uszanuj gościu czyjąś prośbę i przestań pierodlic od rzeczy. Teraz to już nawet nie pozdrawiam i ponownie upraszam o poszanowanie mojej prośby - nie odpisuj i nie oznaczaj bo nie mam o czym rozmawiać z takim elementem.
  • Odpowiedz
ale prosiłem Cię żebyś nie odpisywał i nie oznaczał tak? Ciężko dociera do kapuścianego łba?

@Bakuaku: zawsze w partii szachów grasz gołębia? Rzuciłeś jakimiś przemyśleniami z d--y, nie potrafisz ich w żaden sposób udowodnić, obrażasz dyskutanta i s---------z?
  • Odpowiedz
@neeet problem w tym że nic nie jest czarno-białe. Takim tropem myślenia można uznać praktycznie całą Europę za "orków i gwałcicieli" pierwszy lepszy przykład z brzegu - krucjaty
  • Odpowiedz
i sam zwyczajnie zacznę Cie ignorować.

@Bakuaku: jakoś ci to nie wychodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) To jakie masz dowody, że ktokolwiek w Rosji dostał kulę w łeb przed domem/gułag za odmowę walki na Ukrainie?

Oprócz oczywiście tego, że dokładnie wpisujesz się w retorykę opisaną przez @neeet:

Aktualnie, coraz więcej pojawia się narracji w podobnym stylu (od ruskich trolli?) na wykopie, że ci biedni
  • Odpowiedz
@neeet problem w tym że nic nie jest czarno-białe. Takim tropem myślenia można uznać praktycznie całą Europę za "orków i gwałcicieli" pierwszy lepszy przykład z brzegu - krucjaty

@Bakuaku: Jedz do Rosji i porozmawiaj ze zwyklymi ludzmi, zdziwisz sie co uslyszysz
  • Odpowiedz
@neeet jest tam niby część racji ale większość zdecydowana "ekspertów wykopkowych" niestety patrzy zbyt płytko na dany problem, nie rozpatruje go glrbiejy, ba czasem nawet nie mają rzetelnej wiedzy w danej DZIEDZINIE a co dopiero temacie, ponadto jak już w sumie wspomniałem rozpatrują wszystko zero-jedynkowo, nie uwzględniają w sowich rachunkach mniejszości, tylko wszystko do jednego worka - ja wiem tak jest łatwiej, ale też tak jest całkowicie źle, bez sensu i
  • Odpowiedz
@Bakuaku: A mi sie wydaje ze wlasnie najwiekszy bład zachodnich myślicieli to myslenie ze wszystkie kultury są równe i kazdy czlowiek ma takie same podstawy
  • Odpowiedz
w mojej wsi chcemy, żeby każdy był równy wobec prawa i zasad.

@magda_em: w twojej wsi jak wychodzisz z psem na spacer to średnio macie po trzy nogi.
Prawda leży tam gdzie leży, a nie jak na siłę sobie wmówiłaś, że po środku.
  • Odpowiedz
  • 2
@Nieszkodnik miał wybór? A słyszałeś o czymś takim jak rozkaz w wojsku? Bawisz się w jeb...tą Basię, która też plecie bzdury o tym, że żołnierze na granicy mogli odmówić wykonania rozkazu.
  • Odpowiedz
miał wybór? A słyszałeś o czymś takim jak rozkaz w wojsku?

@frugom: a słyszałeś o tym, że zawsze możesz zwolnić się z wojska, jak ci rozkazy nie pasują? To nie jest już branka, tylko ochotnicy - żołnierze zawodowi i terminowi/kontraktowi. Poborowi to byli na Moskwie - w złym czasie i miejscu...

Bawisz się w jeb...tą Basię, która też plecie bzdury o tym, że żołnierze na granicy mogli odmówić wykonania rozkazu.
  • Odpowiedz
@frugom między innymi o tym mówię. Tuman pewnie nawet nie wie co to znaczy w rzeczywistości "rozkaz" i nie chodzi mi tutaj o to że jakiś tam dowódca Ci powie "Ura uga buga strzelać" tylko zwyczajny najzwyklejszy na świecie rozkaz personalny na papierze. Nie lubię dyskutować z ludźmi którzy nawet nie mają elementarnej wiedzy na dany temat ale zachowują się jakby zjedli wsyssktie rozumy, dlatego też z tamtym panem zakończyłem całkowicie
  • Odpowiedz
  • 1
@Bakuaku dokładnie. Zobacz na jego odpowiedź do mojego komentarza "a słyszałeś o tym, że zawsze możesz zwolnić się z wojska" ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz