Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@erni13: no popatrz ja byłem w marcu w dusseldofrie a w czerwcu w Gdańsku. I tydzień w Gdańsku przy takim samym życiu wyszedł mnie drożej
  • Odpowiedz
@piteross: Oh shit, here we go again XD Jeśli odżywiales się cukrem, żelkami Haribo, Red bullami i Milką to całkiem możliwe

Możesz mi powiedzieć w jaki sposób życie w Polsce jest droższe? Teraz tak serio bez argumentów typu bo ja byłem. Rzeczowo.

Warzywa i owoce są droższe w Niemczech (nie jakoś specjalnie, fakt), Mięso jest ZNACZNIE droższe w DE. Tu mamy już duża różnice. Produkty markowe typu żelki Haribo faktycznie są
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@erni13: mam Ci paragony pokazać xD.

W Niemczech jak i w Polsce tydzień wyglądał tak samo.
Wynajęcie mieszkania w miarę blisko centrum. Zakupy na śniadanie , alko na wieczór. Codziennie zaracie w restauracji ( klasy raczej niskiej) wieczorem wyjście na piwo. Paliwo na ok 300 km.
Finalnie Niemcy wyszły taniej niż gdansk
  • Odpowiedz
@DunningKruger: Za 3 rzeczy na śniadanie z Pennyego, jakieś piwo na wieczór (nie znam cen w knajpach, nie pije piwa XD) i jedzenie kebaba z psa faktycznie można faktycznie wejść cenowo na poziom Gdańska ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gorzej z paliwem oraz wynajęciem mieszkania (z tym to akurat w Gdańsku też ludziom #!$%@?)
  • Odpowiedz