Aktywne Wpisy
ak-47-kalasznikov +2047
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Wykopki nieironicznie podniecają się tym, że film, gdzie głównym bohaterem jest biały wyprzedził film, gdzie głównym bohaterem jest czarny. Przecież to żałosne. Osobiście czarną panterę widziałem. Średni film, nawet jak na kino o superbohaterach. Masowemu odbiorcy jednak się spodobał i osiągnął finansowy sukces. Obecnie ledwo go pamiętam i prawdę mówiąc, możliwa kontynuacja jest mi kompletnie obojętna. Dla jednak sporej części wykopków sprawa ma się chyba inaczej patrząc po komentarzach. Co więcej mam wrażenie, że ogólnie współczesna dyskusja na temat filmów odchodzi od tego, czy były one dobre i skupia się na tym, czy miały czarne postacie. Żeby nie było to tutaj można również zarzucić sporo lewicy, bo ona też ma swoje obsesje na punkcie reprezentacji mniejszości w popkulturze. Teraz ten wątek jest poruszany w kontekście władcy pierścieni, gdzie już padają, oskarżenia o rasizm w stronę krytyków. Wczoraj napisałem, że kwestia koloru skóry jest tam najmniejszym problemem. W istocie czarne postacie zagrały tutaj na w miarę przyzwoitym poziomie. Dużo gorzej wypadł wątek Garadieli. Sam serial ma też swoje głupoty w scenariuszu i cierpi na dość powolne tępo, czy kiepskie dialogi. Sporo osób również to zauważa i dlatego używanie karty pułapki w postaci oskarżenia o rasizm jako formy obrony to tani chwyt ze strony korporacji. Problem w tym, że dla części osób rzeczywiście to właśnie czarne elfy zniszczyły tę produkcję, co jest zwyczajnie głupie. No bo czy jednak w filmach i serialach nie miało chodzić przede wszystkim o dobrą historię i ciekawych bohaterów? Najwyraźniej nie.
#film #filmy #kino #topgun #polityka #przemyslenia #kultura #lotr #seriale #amazon #wladcapierscieni #amazonprimevideo
@Al-3_x: xD zajebista dyskusja z lewarem
Natomiast mam też niezłą bekę z