Wpis z mikrobloga

Byłem ostatnio w górach na jeden dzień, by nabrać innej perspektywy. Leżałem na polanie i chłonąłem chwilę; jadłem ostatnie borówki z krzaków i podziwiałem krajobrazy. Pełen spokój, do tego mili ludzie, którzy mimo, że się nie znają, to sami z siebie rzucają "cześć" gdzieś na szlaku. Cholernie nie chciałem stamtąd wracać. Dotarło do mnie, że tak naprawdę potrafię docenić życie, piękno, ludzi, poczuć zadowolenie, ale mam ku temu tak mało okazji. Mieszkam w tej betonowej dżungli, chodzę do gównopracy i nic z tego nie mam. Żyję w sprzeczności ze swoją naturą i pragnieniami. W mojej idealnej wizji życia odwiedzałbym nowe miejsca, utrzymywał się z pracy kreatywnej (od zawsze ciągoty artystyczno-twórcze ) i czerpał z tego satysfakcję. Niestety, tak poprowadziłem swoje życie, że to niemożliwe. Nie mam pieniędzy, a egzystowanie w obecnej sytuacji wysysa ze mnie siłę na marzenia. Właściwie to już dawno przestałem marzyć...

Lepiej być wolnym i spać w niewygodzie, niż jako więzień w królewskim łożu.

Ach, jak bardzo chciałbym być kimś innym, gdzie indziej, nawet trudno wyrazić mi ten wewnętrzny ból. Tęsknię za wolnością, za samorealizacją, po prostu za szczęściem. Za wpadnięciem komuś w ramiona. Za życiem życia. Jestem jak ta ryba wyrzucona z wody, w swoje nienaturalne środowisko i pozostawiona na pastwę losu: żyj, przecież inni tak żyją! Ja nie potrafię.

#depresja #przemyslenia #przemyslenia #samotnosc #podroze
budep - Byłem ostatnio w górach na jeden dzień, by nabrać innej perspektywy. Leżałem ...

źródło: comment_1662619348w4nVEdwgFXZ3ZqOXOc5n58.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W mojej idealnej wizji życia odwiedzałbym nowe miejsca, utrzymywał się z pracy kreatywnej (od zawsze ciągoty artystyczno-twórcze ) i czerpał z tego satysfakcję.

@budep: @wykop_to_sciek: Dodam jeszcze program Erasmus+ dla osób chcących założyć firmę, freelancerów to taki jobshawdowing masz opłacone bilety, mieszkanie, kieszonkowe na jedzenie i podglądasz jak pracuje jakaś firma za granicą.
  • Odpowiedz